Ηχηρή απουσία Χρυσοχοΐδη από την επέτειο του ΠΑΣΟΚ

13:46 2/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στην αυριανή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη, τη γενέθλια ημερομηνία του!

Επικαλείται «ανειλημμένες υποχρεώσεις», που θα τον κρατήσουν εκτός Αθηνών, και σημειώνει -σε ολιγόλογη δήλωσή του- πως έχει ενημερώσει επ’ αυτού τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (το όνομα του οποίου δεν αναφέρει καν).

Πολύ δύσκολα

δεν θα σκεφτεί κάποιος ότι η κίνησή του δεν αποτελεί καθαρό μήνυμα αποστασιοποίησης από τις επιλογές του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Μετά τη σφοδρή σύγκρουσή τους στην κοινοβουλευτική ομάδα και τους βαρείς χαρακτηρισμούς που αντήλλαξαν, είναι προφανές ότι ο -ακόμη- κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος αποφάσισε να ακολουθεί αυτόνομη πορεία (μέσα στο κόμμα).

Να θυμίσουμε ότι ο Χρυσοχοΐδης είχε υποστηρίξει με ένταση (όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος) την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκπροσωπηθεί στην τρικομματική κυβέρνηση με κορυφαία στελέχη του, αλλά ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος.

Από τότε ο μεν Ανδρέας Λοβέρδος είναι ωσεί παρών στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Χρυσοχοΐδης -που είχε δεχτεί αρχικά τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου- κατηγόρησε στη συνέχεια τον Βενιζέλο για αμφίθυμη στάση απέναντι στην κυβέρνηση, γεγονός που ουσιαστικά διέρρηξε τις σχέσεις τους.

Διαβάστε τη σημερινή δήλωσή του:

«Τα αιτήματα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση παραμένουν επίκαιρα ιδιαίτερα στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα που δίνουμε όλοι οι Έλληνες για να υπερβούμε την κρίση και να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος είναι ανάγκη, σε κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να συνδέσουμε εκ νέου τις διαχρονικές μας αξίες με την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης για την 38η επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, θα ήθελα να απευθύνω θερμό χαιρετισμό. Δυστυχώς όμως, όπως ενημέρωσα και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου εκτός Αθηνών».

Keywords
Τυχαία Θέματα