Η Ζάρι από το Αφγανιστάν στο Sesame Street (ΕΙΚΟΝΕΣ)

10:41 11/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Η 6χρονη Ζάρι από το Αφγανιστάν είναι η νέα φιγούρα του Sesame Street, με στόχο να εμψυχώσει τα κορίτσια της χώρας και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα.

Η Αφγανή Ζάρι είναι δημιουργία των παραγωγών του πιο διάσημου σόου της αμερικανικής τηλεόρασης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας

του Αφγανιστάν που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τα κορίτσια και τις γυναίκες που μέχρι πρότινος απείχαν από την εκπαιδευτική διαδικασία στη χώρα τους αλλά και τον επαγγελματικό στίβο και παράλληλα να υπερνικήσει την πολιτιστική αντίσταση που θα συναντήσει στη χώρα η Ζάρι.

Η νέα αυτή φιγούρα εντάσσεται στην αφγανική έκδοση του σόου «Baghch-e-Simsin» στην αρχή της πέμπτης σεζόν και θα σταθεί επάξια στο πλευρό του Έλμο και του Big Bird.

Ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει στην Ινδία με την Τσάμκι και στη Νότιο Αφρική με την Καμί και θα διαδραματίσει ρόλο κλειδί στην εγχώρια παραγωγή του Sesame Street.

Η 6χρονη Ζάρι το όνομα της οποίας σημαίνει λάμψη, θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη και δεν θα είναι ένα απλό κορίτσι.

Σε μία χώρα που στα 5 εκατ. παιδιών το ένα τρίτο κάτω των πέντε ετών δεν πηγαίνει σχολείο, η Ζάρι θα αναλάβει εργασίες σχετικά με την υγεία, την άσκηση και την καλή διαβίωση ενώ θα πάρει συνέντευξη κι από έναν γιατρό προκειμένου να σκεφθεί και να αποφασίσει τι θέλει να κάνει στο μέλλον της μεγαλώνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα