Η Τουρκία κορυφώνει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο

16:28 28/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Aπό τις 12.30 περίπου σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν ελληνικό αλιευτικό στις Οινούσσες το οποίο βρίσκεται εντός ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. Στην περιοχή έσπευσε πλωτό του ΛΣ το οποίο ζήτησε από το αλιευτικό μας να απομακρυνθεί !

Αυτή τη στιγμή τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ,μετά από την απομάκρυνση του αλιευτικού παρενοχλούν την κανονιοφόρο του ΠΝ ΑΗΤΤΗΤΟ, σύμφωνα με το militaire.gr.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το onalert.gr, η Τουρκία ανακοίνωσε εκ νέου άσκηση έρευνας και διάσωσης μέσα στο Αιγαίο, λέγοντας ότι πρόκειται για του τουρκική περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού Επιτελείου η άσκηση έρευνας και διάσωσης με την επωνυμία «Θαλάσσιος Λέων» θα γίνει στα διεθνή ύδατα οτυ Αιγαίου μεταξύ 3 και 6 Μαϊου στην «περιοχή που είναι ευθύνη της Τουρκίας».

Σκοπός της άσκησης είναι ο συντονισμός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με το κέντρο έρευνας και διάσωσης, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην διεθνή κοινότητα.

Η φράση αυτή δείχνει ότι η Τουρκία πέραν των προκλήσεων σκοπεύει να κινηθεί και σε διεθνές επίπεδο, εμφανίζοντας το Αιγαίο ως περιοχή που έχει τον έλεγχο.

Επιπλέον σκοπεύει να δώσει μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός, καθώς καλεί δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την άσκηση στις 4 Μαϊου, ενώ την προηγούμενη ημέρα θα τους γίνει εκτενής ενημέρωση.

Παράλληλα η Τουρκία εξέδωσε ψευδο-NAVTEX και δέσμευσε τις ίδες ακριβώς περιοχές στις οποίες ασκείται χθες και σήμερα.

Δεσμεύει δηλαδή για την εβδομάδα μετά το Πάσχα τις περιοχές μεταξύ Λέσβου, Χίου, Ψαρών και Σκύρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Aixmi