Η Θάνου παίρνει θέση για τον διορισμό της: Καμία πελατειακή σχέση με την κυβέρνηση

17:33 14/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Απάντηση έδωσε η Βασιλική Θάνου για τις αντιδράσεις που υπήρξαν στον διορισμό της, στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού. Όπως τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha9.89 η κα Θάνου τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να της καταλογίζει πελατειακές σχέσεις με την κυβέρνηση, καθώς δεν θα αμείβεται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «κανείς δεν δικαιούται να καταλογίζει συναλλαγή πελατειακή σχέση ανάμεσα εμού και της κυβέρνησης, γιατί τις υπηρεσίες μου αυτές τις παρέχω χωρίς καμία αμοιβή. Οι μόνες απολαβές που θα έχω είναι η σύνταξή μου από

το δικαστικό σώμα, οι οποίες είναι λίγο πιο πάνω από 2.000 ευρώ μηνιαίως. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ανοησία από αυτούς που το είπαν».

Και συμπλήρωσε ότι «η δική μου εκτίμηση είναι ότι τους είναι πολύ ενοχλητικό ή ότι τους φοβίζει η συνεργασία γιατί απέδειξα και από την προηγούμενη θητεία μου ότι έδωσα μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς την οποία κάνει και η κυβέρνηση, ίσως για άλλους λόγους, αλλά δεν μπορώ να μπω στο δικό της μυαλό».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τελείως ανειλικρινή την κριτική ορισμένων εκπροσώπων κομμάτων και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί τώρα αιφνιδίως να βγαίνει και να λέει ότι δήθεν αγωνιά γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία από το ότι η Θάνου διορίστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού, όταν όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός».

Άμεση και έντονη ήταν η απάντηση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της. Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την κυβέρνηση έχει δράσει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Και καταλήγει «Άξια τα οδοιπορικά της…».

Ποτάμι: Πολιτική συναλλαγή η τοποθέτηση

Από την πλευρά του το Ποτάμι σχολιάζει μεμ ανακοίνωση τις δηλώσεις της κας Θάνου αναφέροντας πως «Ο δικαστής όχι μόνο πρέπει να είναι ανεξάρτητος, αλλά πρέπει να φροντίζει να το δείχνει κιόλας».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη: «Η κυρία Θάνου λέει ότι «ουδείς δικαιούται να καταλογίζει συναλλαγή ή πελατειακή σχέση μεταξύ της ίδιας και της κυβέρνησης». Πώς να μη συμβαίνει αυτό όταν η ανάδειξή της στη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν κυβερνητική επιλογή, όταν λειτούργησε ως κυβερνητικός υποστηρικτής κι όταν την επομένη της συνταξιοδότησή της και ύστερα από τη γενική κατακραυγή δεν παρατάθηκε η παραμονή της στο δικαστικό Σώμα, διορίστηκε επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού; Όλα αυτά τι δείχνουν»;

«Όλα αυτά δεν δείχνουν πολιτική συναλλαγή και πελατειακή σχέση και μάλιστα όταν η κυρία Θάνου ήταν εν ενεργεία πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι η συμφωνία έκλεισε τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από την αποχώρησή της», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα