Η Σιγκαπούρη ανήκει στον Φέτελ

19:44 16/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε την τέταρτη pole position στη Σιγκαπούρη και στη Μαρίνα Μπέι, ενώ θέλει να διατηρήσει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες.

Η Mercedes φοβόταν ότι η Ferrari θα πάρει τα ηνία στη Σιγκαπούρη, κάτι που συνέβη τουλάχιστον στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε την 49η pole position της καριέρας

του σε μία πίστα, όπου είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, τη στιγμή που την πανηγύρισε έξαλλα.

Στη Μαρίνα Μπέι ο Γερμανός έγινε κάτοχος της pole για τέταρτη φορά για να βρεθεί στην κορυφή της λίστας, αφού άφησε δεύτερο τον Λιούις Χάμιλτον με τρεις, ενώ από μία έχουν οι Φερνάντο Αλόνσο, Νίκο Ρόσμπεργκ, Φελίπε Μάσα.

Από εκεί και πέρα, ο Φέτελ έχει το ρεκόρ και στις νίκες στη συγκεκριμένη πίστα, αφού μετράει τέσσερις, τη στιγμή που έχουν από δύο οι Χάμιλτον, Αλόνσο και μία ο Ρόσμπεργκ. Μάλιστα, έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει για πέμπτη φορά, αφού στους 7 από τους 9 αγώνες έχει ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο κάτοχος της pole.

Από πλευράς κατασκευαστών, η Red Bull έχει τα ηνία με 3 νίκες, οι Ferrari, Mercedes έχουν από 2 και οι McLaren, Renault από 1. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Φέτελ απέχει ακόμα πολύ από τις 65 του Άιρτον Σένα, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση με τους poleman όλων των εποχών.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα