Η Ρωσία παρακάμπτει τον Ομπάμα – Προσκαλεί σε συνομιλία για τη Συρία τον Τραμπ

13:56 14/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνομιλίες σχετικά με το συριακό ζήτημα ξεκινούν στην Αστάνα, στο Καζακστάν στις 23 Ιανουαρίου κι εφόσον ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ οι Ρώσοι επικοινώνησαν με τους συμβούλους του νεοεκλεγέντα προέδρου και απηύθυναν πρόσκληση για συμμετοχή στο τραπέζι διαλόγου, παρακάμπτοντας τον Ομπάμα, σύμφωνα με τη Washington Post.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο

είναι ακόμη υπό Δημοκρατική διοίκηση μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν προσκληθεί επισήμως στις συνομιλίες αυτές, αλλά πρόσθεσε πως συμβουλεύει την κυβέρνηση Τραμπ να συμμετάσχει σ’ αυτές, εφόσον της ζητηθεί.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κισλιάκ είχε προσκαλέσει τις ΗΠΑ στη συνάντηση αυτή στην Αστάνα, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε στις 28 Δεκεμβρίου με τον μελλοντικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα ασφαλείας Μάικλ Φλιν.

Όμως ένας εκπρόσωπος της ομάδας του Τραμπ, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, εξήγησε πως «ουδεμία απόφαση ελήφθη» στη διάρκεια του τηλεφωνήματος αυτού.

Ο μελλοντικός εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ επιβεβαίωσε χθες στους δημοσιογράφους αυτή τη συνομιλία, η οποία όμως «περιστράφηκε γύρω από τα τεχνικά ζητήματα για να υπάρξει μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ μετά την ορκωμοσία» αυτού.

Στη Μόσχα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα