Η πτέρυγα Λαφαζάνη μπλοκάρει τα μέτρα συμβιβασμού με τους δανειστές

15:20 30/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Οι σοβαρότατες διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το είδος και το βάθος των υποχωρήσεων, οι οποίες πρέπει να γίνουν έναντι των δανειστών, δεν επιτρέπουν τη συζήτηση των μέτρων στο υπουργικό συμβούλιο. Έτσι, δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η πτέρυγα Λαφαζάνη είναι απολύτως αρνητική σε κάθε σκέψη μείωσης των επικουρικών συντάξεων, αναβολής στη χορήγηση της 13ης σύνταξης, αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, και απελευθέρωσης των ιδιωτικοποιήσεων.

Το αποτέλεσμα ήταν να μπλοκάρει τη σχετική συζήτηση, υποχρεώνοντας το υπουργείο Οικονομικών να βγάλει ανακοίνωση στις τρεις τα χαράματα, και να διαψεύσει όσα είχε επισημάνει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με άτυπο σημείωμά του.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, όλο το πράγμα βρίσκεται στον αέρα, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα απτό στη διαπραγμάτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης -υπαρχηγός της Αριστερής Πλατφόρμας- βγήκε πρωί πρωί και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις.
Παρότι στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου το άφηναν να διαρρεύσει ως εναλλακτική πρόταση, όλη την τελευταία εβδομάδα…

Keywords
Τυχαία Θέματα