Η ΝΔ ξεκίνησε άσχημα ως αντιπολίτευση, όχι ο Σύριζα ως κυβέρνηση

19:20 26/1/2015 - Πηγή: Aixmi

«Πολύ άσχημα ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας. Αγνοεί επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων του Ελληνικού Έθνους, η πορεία του οποίου είναι συνυφασμένη με την Ορθοδοξία».
Δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Ακριβώς το αντίθετο έγινε: άσχημα ξεκίνησε η ΝΔ ως νέα αξιωματική αντιπολίτευση -και θα σας εξηγήσω παρακάτω.
Όλοι

γνωρίζουμε πως η ΝΔ είναι ένα Κεντροδεξιό κόμμα, που υποστηρίζει τους εκπροσώπους κυρίως της μεσοαστικής τάξης, τους λεγόμενους «νοικοκυραίους» – όπως έχουμε ακούσει να τους αποκαλούν και σε προεκλογικές τους δηλώσεις.
Ποιος θα ξεχάσει και το σύνθημα «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία»;

Και αυτό δεν είναι μεμπτό, φυσικά. Το κάθε κόμμα γνωρίζει το κοινό του και κάνει τις ανάλογες κινήσεις εντυπωσιασμού για να κερδίσει την υποστήριξή τους και την πολυπόθητη ψήφο τους.

Όμως, με την παραπάνω δήλωση της κ. Σπυράκη μπορεί να είναι ικανοποιημένοι οι «νοικοκυραίοι», αλλά όχι και ο νεαρότερης ηλικίας κόσμος που στήριξε στη χθεσινή ψηφοφορία το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ο κόσμος, πλέον, ενδιαφέρεται για την επίλυση των προβλημάτων του και θα ήταν προτιμότερη μια εποικοδομητική κριτική στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρά «λάσπη» για το αν θα γίνει θρησκευτικός ή πολιτικός όρκος.

Έχουμε 2015 και έχουμε ανεξιθρησκία. Η ΝΔ που έχει εντάξει στους κόλπους της υποψήφιες και υποψηφίους νεαρής ηλικίας, θα πρέπει να νιώθει τον παλμό τους και όχι να αναφέρεται σε ζητήματα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Έτσι, χάνει πολύ σημαντικό κομμάτι της νεολαίας με προοδευτικές απόψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα