Η ΝΔ καταγγέλλει γκάλοπ «μαϊμού» για λογαριασμό του Σύριζα

16:39 19/9/2017 - Πηγή: Aixmi

«Μαϊμού» εταιρείες δημοσκοπήσεων, που βγάζουν ευνοϊκά για την κυβέρνηση αποτελέσματα, καταγγέλλει η ΝΔ και προσφέγει στο ΕΣΡ ζητώντας να διασφαλιστεί η νομιμότητα στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων.

«Ξαφνικά ξεφυτρώνουν δημοσκοπικές εταιρείες, που δεν έχουν έδρα, δεν έχουν γραφεία δεν έχουν υπεύθυνο της εταιρείας, δεν έχουν ονοματεπώνυμο αυτού ο οποίος παρουσιάζει την έρευνα», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας στον Alpha.

Την ίδια

ώρα ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιχάλης Μπεκίρη, έστελνε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΡ Θανάση Κουτρουμάνο, στην οποία υπογράμμιζε ότι «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».

Ζητά δε από το Ε.Σ.Ρ. να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος έστρεψε τα πυρά του στην κυβέρνηση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρέει χθες το βράδυ ένα από τα γνωστά του non papers, που συμπεριλαμβάνει αυτή την έρευνα και κάποιες άλλες, για να διαμορφώσει ένα αποτέλεσμα. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τζανακόπουλος και η κυβέρνηση. Γνωρίζουν αυτή την εταιρεία; Γιατί κανένας άλλος δεν την γνωρίζει. Αν γνωρίζουν να μας πουν, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, αν υπάρχει, ποια είναι τα γραφεία αν υπάρχουν, ποιο είναι το site αν υπάρχει. Αυτή την ενημέρωση ως επιστημονικό εργαλείο έρευνα αξίζουν οι Έλληνες; Ντροπή».

Keywords
Τυχαία Θέματα