Η μέρα που έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ροκ Τζιμ Μόρισον…

14:45 3/7/2016 - Πηγή: Aixmi

«Αγαπώ τους ανθρώπους που φοράνε τη ψυχή τους στο πρόσωπό τους» είπε κάποτε ο Τζιμ Μόρισον.

Έφυγε σαν σήμερα 45 χρόνια πριν…Ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors, έγραψε ιστορία στη ροκ μουσική και θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές.Δεν είναι τυχαίο που προκλητική του σκηνική παρουσία έχει βρει εκατοντάδες μιμητές. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη
της Φλώριδας στις 8 Δεκεμβρίου του 1943.Ο πατέρας του ήταν ανώτατοςαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Μεγάλωσε σε αυταρχικό περιβάλλον κι αυτό το ίσως εξηγεί την ιδιόρρυθμη επαναστατικότητα που εκδήλωνε στη σκηνή.Έγραψε αρκετά βιβλία ποίησης, ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο βίντεο κλιπ («The Unknown Soldier» και «People are Strange»).

Βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του διαμερίσματός του, σε ηλικία 27 ετών στις 3 Ιουλίου 1971 στο Παρίσι Ο θάνατός του κατέπληξε τους θαυμαστές του. Το άδοξο τέλος του στοιχειώνει τη συλλογική συνείδηση και ατελείωτες αποκαλύψεις έχουν αποπειραθεί να ρίξουν φως στο μυστήριο που εξακολουθεί να τον περιβάλλει. Η ταφή του έγινε στη «γωνιά των ποιητών» του ονομαστού παρισινού νεκροταφείου «Περ Λασέζ». Πλάι του ο Μολιέρος, Όσκαρ Ουάιλντ και Μπαλζάκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα