Η Κοκό Σανέλ κατάσκοπος των Ναζί – Υποψίες και για Εντίθ Πιαφ

23:10 2/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Η ιέρεια του γυναικείου στυλ και της θηλυκότητας, Κοκό Σανέλ (ή Γκάμπριελ Σανέλ), φαίνεται ότι δρούσε ως κατάσκοπος των Ναζί.

Στο ντοκιμαντέρ «Η σκιά μιας Αμφιβολίας» (L’ Ombre d’ un Doute) που προβλήθηκε τη Δευτέρα από το France 3, ο Γάλλος ιστορικός Franck Ferrand αναφέρει πως υπάρχουν έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, που αποδεικνύουν ότι η διάσημη στους κοσμικούς κύκλους και υπέρκομψη Σανέλ, δούλευε απευθείας για τη γερμανική Στρατιωτική

Υπηρεσία.

Φαίνεται, μάλιστα, πως διατηρούσε και ερωτικές σχέσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Ναζί, όπως με τον διοικητή της Γκεστάπο στο Παρίσι.

Οι φήμες υπήρχαν και οι αμφιβολίες ήταν πολλές για τη δράση και τον ρόλο της εκείνη την περίοδο, όμως για πρώτη φορά οι υποψίες αυτές προβάλλονται ως γεγονός απο τη δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το ντοκυμαντέρ, η φημισμένη σχεδιάστρια μόδας είχε το κωδικό όνομα «Westminster» και επρόκειτο για αναφορά στη σύντομη σχέση που είχε κατά τη δεκαετία του 1920 με τον Άγγλο Δούκα του Γουέστμίνστερ, ενώ είχε για την Abwehr (τη γερμανική Στρατιωτική Υπηρεσία) τον αριθμό μητρώου F-7124.

Αναφέρεται, επίσης, ότι χρησιμοποίησε την επιρροή της στους Γερμανούς κατακτητές για να επαναδιεκδικήσει την επιχείρηση αρωματοποιίας από την εβραϊκή οικογένεια Wertheimer, η οποία είχε αγοράσει τα δικαιώματα του Chanel No. 5 από την Κοκό το 1924.

Στο στόχαστρο μπαίνει και η τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ, και άλλων καλλιτεχνών, οι καριέρες των οποίων υποστηρίχθηκαν κατά την κατοχή από τη γερμανική πολιτική προώθησης της γαλλικής λαϊκής κουλτούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα