Η Ικαρία θα προσαρτηθεί στην Αυστρία; Σφίξαν οι ζέστες και στη Βιέννη

13:36 18/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Το είδαμε κι αυτό. Φαίνεται κάποιοι εντυπωσιάστηκαν από πρόσφατη έρευνα που ήθελε την Ικαρία να κρατά τα σκήπτρα της μακροζωίας και αποφάσισαν να την… προσαρτήσουν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας «Χόιτε» το πανέμορφο ελληνικό νησί επιθυμεί την «απόσχισή» του από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» του στην Αυστρία.

Το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη και από άλλα αυστριακά ΜΜΕ, έχει τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες -Το πρώτο νησί

διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο «Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει Δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα» και υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι και ο δήμαρχός του νησιού, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία.

Η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία ήταν άμεση και οργισμένη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί. Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».

Προφανώς ‘σφίξαν οι ζέστες και στην Αυστρία…

Keywords
Τυχαία Θέματα