Η Γερμανία στέλνει στρατό στο Μάλι και εκπαιδευτές στο Ιράκ

17:41 28/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή 650 στρατιωτών στο Μάλι και 50 εκπαιδευτών στο Ιράκ, ενισχύοντας τις εκτός συνόρων δυνάμεις του στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

Οι 650 Γερμανοί στρατιώτες θα συνοδεύσουν την αποστολή της ειρηνευτικής ομάδας των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι, σε μία περιοχή όπου δρουν ακραίες ισλαμιστικές δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν παρακλάδια τόσο των τζιχαντιστών, όσο και της Αλ Κάιντα. Η μονάδα θα εγκατασταθεί στο βόρειο τομέα της αφρικανικής χώρας, στην πόλη Γκάο και θα συνεργαστούν με τις

δυνάμεις που έχει στείλει η Ολλανδία, για τον ίδιο λόγο.

Το 2013, η Γερμανία είχε στείλει στο Μάλι έναν αριθμό βαθμοφόρων στρατιωτών, στο πλαίσιο της επιχείρησης που είχε οργανώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τον τοπικό στρατό, ώστε να αντιμετωπίσει τις εξτρεμιστικές ομάδες της περιοχής.

Στο Ιράκ, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή 50 στρατιωτών ακόμη, ανεβάζοντας τον αριθμό της παρουσίας της στο κράτος της Μέσης Ανατολής σε 150, με στόχο να εκπαιδευτούν ταχύτερα οι μαχητές Πεσμεργκά.

Η Γερμανία έχει στρατιωτική παρουσία σε 13 χώρες, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξεταστεί από το γερμανικό κοινοβούλιο το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικής δύναμης στη Λιβύη, προκειμένου να συμβάλει στην ανακοπή του προσφυγικού κύματος από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής προς την Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Το σχέδιο επιβεβαίωσε και η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα το φέρει σύντομα προς έγκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα