Η Εύα Αντωνοπούλου κέρδισε το στοίχημα -Διπλά ευτυχής ο Αλαφούζος

20:56 11/10/2016 - Πηγή: Aixmi

To «μαύρο» στην ενημέρωση του Mega «απελευθέρωσε» εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν επί πολλά χρόνια τις ειδήσεις και τις ενημερωτικές εκπομπές του.

Και αν το κεντρικό του δελτίο είχε υποχωρήσει στην τρίτη θέση, με βάση τον συνολικό αριθμό τηλεθεατών ήδη από τα τέλη του 2014, δεν συνέβαινε το ίδιο με τις μεσημεριανές ειδήσεις. Το δελτίο στις 2, με παρουσιάστρια

τη Λίνα Δρούγκα, αποτελούσε σημείο αναφοράς για εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές έως τη στιγμή που κατέβασε «ρολλά».

Βέβαια, και αυτή η «ναυαρχίδα» της μεσημεριανής ενημέρωσης είχε αρχίσει να «πλαγιοκοπείται» από τον Οκτώβριο του 2015, όταν ο Σκάι αποφάσισε να «χτίσει» το δικό του μεσημεριανό δελτίο και να το βάλει, μάλιστα, απέναντι από το αντίστοιχο του Μega, που αποτελούσε πανίσχυρη τηλεοπτική συνήθεια για πάνω από 20 χρόνια.

Η επιλογής της Εύας Αντωνοπούλου για τη θέση της παρουσιάστριας έδωσε εξαρχής υπόσταση στο εγχείρημα, που πολλοί χαρακτήριζαν τουλάχιστον παρακινδυνευμένο. Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες μετάδοσής του σημείωνε διψήφια ποσοστά και σταδιακά άρχισε να κερδίζει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ακροατήριο.

Τον Απρίλιο είχε φτάσει το 15%, κάτι που δεν περίμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι στο επιτελείο του Γιάννη Αλαφούζου και του Σταμάτη Μαλέλη. Όταν άρχισαν δε τα σοβαρά προβλήματα στο Mega -όταν μια μεταδιδόταν το μεσημεριανό του δελτίο και δυο όχι- όλο και περισσότεροι τηλεθεατές άρχισαν να «δοκιμάζουν» πώς είναι να βλέπουν τα νέα και πέραν του μεγάλου καναλιού. Έτσι, τον Μάιο η θεαματικότητα των ειδήσεων του Σκάι ξεπέρασε το 17%.

Η συνήθεια, ωστόσο, παρέμενε πολύ ισχυρή. Και όταν οι εργαζόμενοι του Mega αποφάσισαν να εργάζονται καθημερινά μόνο για το δελτίο των 2, το κοινό επέστρεψε σε σημαντικό βαθμο και συνέχισε να το τιμά με την εμπιστοσύνη του. Ήταν ξεκάθαρο, όμως, πια πως οι ειδήσεις του Σκάι είχαν κατακτήσει ένα σημαντικό κομμάτι τηλεθεατών -που θα το παρακολουθούσε, είτε επιβίωνε το Mega είτε όχι.

Ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, μετά το «μαύρο» στο κανάλι της Μεσογείων, οι μεσημεριανές ειδήσεις του Σκάι στην ουσία να απορροφήσουν όλο το κοινό του άλλοτε μεγάλου καναλιού. Έτσι, σε καθημερινή βάση, πλέον, το παρακολουθούν πάνω από μισό εκατομύριο τηλεθεατές.

Η Εύα Αντωνοπούλου, με σοβαρότητα, γνώση των θεμάτων και καλά αντανακλαστικά, κέρδισε το εξαιρετικά δύσκολο στοίχημα. Ο δε ιδιοκτήτης του σταθμού είναι διπλά ευτυχής, διότι απέκτησε ένα ισχυρό και λαμπερό τηλεοπτικό πρόσωπο δίπλα στην πολυτάλαντη Σία Κοσιώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα