Η ΕΡΤ νικήτρια τη νύχτα του πραξικοπήματος, πολύ ψηλά Alpha και Σκάι χθες

19:29 17/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Η ΕΡΤ έσπευσε, με δελτίο Τύπου, να ανακοινώσει ότι κέρδισε την πρώτη θέση στη μετάδοση των δραματικών εξελίξεων από την Τουρκία τη νύχτα της Παρασκευής, αμέλησε όμως να εξηγήσει γιατί «κοιμήθηκε» τη νύχτα της Πέμπτης, όταν ο πλανήτης συγκλονιζόταν από την πολύνεκρη επίθεση στη γαλλική Νίκαια.

Όπως γράψαμε και χθες, η κρατική ραδιοτηλεόραση «ξύπνησε» μετά το ομαδικό «κράξιμο» για το ατόπημα της Πέμπτης και έδειξε σωστά αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα

ο κόσμος να την εμπιστευτεί για την ενημέρωσή του (στην παρουσίαση ήταν ο Πάνος Χαρίτος). Ακολούθησε το Mega, που οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοι και παραγωγοί έκαναν την έκπληξη, διακόπτοντας τις επαναλήψεις και προσέφεραν άρτια κάλυψη των γεγονότων (με παρουσιαστή τον Δημήτρη Τάκη).

Χθες Σάββατο η ΕΡΤ κρατήθηκε σε υψηλό επίπεδο, σημειώνοντας μερίδιο ημέρας 13,3%. Όπως σημειώνει δε το δελτίο Τύπου της, κάποια στιγμή έφτασε και 28,6%. Εκείνο που δεν αναφέρει ότι το υψηλότερο ποσοστό το κέρδισε στη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου (τρεις με τέσσερις), το οποίο παρουσίασε η κομμένη εδώ και έξι μήνες Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Κατά τα άλλα, το δελτίο του Alpha κέρδισε κατά κράτος χθες το αντίστοιχο του Αντέννα, στις 7 το απόγευμα. Σημείωσε 25,7% έναντι 18,8%. Το δελτίο του Star, παίζοντας χωρίς αντίπαλο στις 8 αφού το Mega επέστρεψε στις στάσεις εργασίας, σημείωσε μέση τηλεθέαση 22,2%.

Στη ζώνη των 9 κυριάρχησε ο Σκάι. Οι ειδήσεις του κέρδισαν μερίδιο 21,2%, ξεπερνώντας πάνω από 10 μονάδες το δελτίο της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Με αμεσότητα, αξιοπιστία και γρήγορα αντανακλαστικά, η ΕΡΤ κάλυψε την εξέλιξη της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία από την πρώτη στιγμή που αυτό εκδηλώθηκε, κερδίζοντας την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών.

Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν για την ενημέρωσή τους τη δημόσια τηλεόραση, γεγονός που αποτυπώνεται στα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Ειδικότερα, η ΕΡΤ1 το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου (23.00 – 02.00) ήρθε πρώτη σε τηλεθέαση, με μέσο μερίδιο 17,6% (410.565 τηλεθεατές), φτάνοντας μέχρι και το 27,6% στην κορύφωση των εξελίξεων. Την ίδια χρονική περίοδο, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης της ΕΡΤ1 στην Περιφέρεια ανήλθε σε 19% (258.850 τηλεθεατές).

Το Σάββατο 16 Ιουλίου, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης της ΕΡΤ1 ανήλθε στο 13,3% στο σύνολο ημέρας, αγγίζοντας ακόμα και το 28,6%».

Keywords
Τυχαία Θέματα