Η εκπομπή Τράγκα με τους Χρυσαυγίτες στον Γερμανικό Τύπο

20:19 11/4/2013 - Πηγή: Aixmi

«Κουβέντα με νεοναζί στην καλύτερη ζώνης τηλεθέασης, του ΣΚΑΪ».

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, που αναφέρεται στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα με τα πρωτοπαλήκαρα της Χρυσής Αυγής, και στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι επί μια ώρα έλεγαν ό,τι ήθελαν χωρίς

αντίλογο.

«Πολλοί τηλεθεατές δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν την Κυριακή το βράδυ άνοιξαν το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ», γράφει. «Ο γνωστός για την προκλητικότητά του Γιώργος Τράγκας, ο οποίος εδώ και λίγο διάστημα εργάζεται στον μέχρι τώρα θεωρούμενο φιλελεύθερο ΣΚΑΪ, κάλεσε τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Επί μια ώρα μπορούσαν να μιλάνε και να κάνουν γνωστές τις ακροδεξιές θέσεις τους χωρίς αντίλογο. Ο Τράγκας από την αρχή ξεκαθάρισε ότι οι τέσσερις κύριοι δεν ενσαρκώνουν το κακό, αυτό βρίσκεται στην καγκελαρία στο Βερολίνο».

Το άρθρο επισημάνει ότι για όσους γνωρίζουν τον Τράγκα, τέτοιους είδους δηλώσεις δεν εκπλήσσουν. «Η πρόκληση στον σταθμό είχε, όμως, και μια ιδιαίτερη χροιά. Εκεί βρισκόταν ένα τηλεοπτικό συνεργείο του πρώτου γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού ARD, το οποίο ήθελε να γυρίσει ρεπορτάζ για το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων.

Ο Τράγκας δεν είχε ενημερώσει, όμως, το συνεργείο ποιους θα καλούσε», σημειώνει η SZ.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στη συνέχεια, στη διαμαρτυρία της «Καθημερινής» κατά του «Ελεύθερου σκοπευτή» καθώς και στη διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ αλλά και στη σιωπή της ΝΔ, η οποία υπολογίζει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να κερδίσει κάποιες ψήφους από τους ακροδεξιούς.

Η ευθύνη για την ελληνική μιζέρια αναζητείται μόνο στο εξωτερικό, όχι στους ντόπιους πολιτικούς και, κυρίως, όχι στους συντηρητικούς της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Αντ΄αυτού υπάρχουν θεωρίες κινδυνολογίας για μια φερόμενη γερμανική εισβολή στην Ευρώπη. Με τον τρόπο αυτό ο Τράγκας «πιάνει» τον παλμό μεγάλης μερίδας του κοινού, γεγονός που συνηγόρησε στο να εργαστεί ο Τράγκας στο ΣΚΑΪ. Το γεγονός βρήκε αντιστάσεις στον ίδιο τον σταθμό και όχι μόνο στη σοβαρή εφημερίδα «Καθημερινή». Εντούτοις η αντίσταση αυτή δεν είχε μέχρι τώρα μεγάλα αποτελέσματα».

Το άρθρο φιλοξενεί και απάντηση Τράγκα, ο οποίος υποστηρίζει ότι κάλεσε τους εκπροσώπους του ναζιστικού κόμματος προκειμένου να… αποκαλυφθούν!

Keywords
Τυχαία Θέματα