Η Δικαιοσύνη είναι «κεραμιδαριό» ή οι δικαστές φοβούνται;

12:30 8/1/2014 - Πηγή: Aixmi

Βρίσκεται εν κινδύνω, υπό απειλή το δικαστικό σώμα ή κάποιοι εκπρόσωποί του;
Αν συμβαίνει, είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει κατ’αρχήν να στοιχειοθετηθεί και, κατά δεύτερον, να ληφθούν μέτρα προστασίας.
Τίθεται εν αμφιβόλω η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης;
Αν συμβαίνει, αυτό κι αν είναι σοβαρό. Θα πρέπει να στοιχειοθετηθεί και να ληφθούν πάραυτα μέτρα πρωτίστως από το ίδιο το σώμα .

Γιατί ρωτώ;
Ας τα πάρουμε απο την αρχή.
Χθες γνωστοποιήθηκε ότι απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός, καταδικασθείς σε 6 φορές ισόβια για αυτουργία σε τρομοκρατικές ενέργειες, κοινώς δολοφονίες.
Το

Δικαστικό Συμβούλιο του παρείχε για πολλοστή φορά 9ήμερη άδεια, κρίνοντας πως δεν είναι επικίνδυνος για επανάληψη ανάλογων ενεργειών, εκτιμώντας πως δεν είναι στις προθέσεις του να αποδράσει.
Διαψεύσθηκε πανηγυρικά.

Λίγο νωρίτερα, στις 20 Δεκεμβρίου, το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά διέταξε 30ημερη διακοπή της ποινής του Σάββα Ξηρού για να νοσηλευτεί για σοβαρά προβλήματα υγείας . Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες αιτήσεις, αυτή τη φορά υπήρξε θετική ανταπόκριση.

Απολογισμός χρήσιμος: Εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη ο οποίος αξιοποίησε δεόντως τη λήξη της 18μηνης προφυλάκισής του και την “έκανε “, κατά το κοινώς λεγόμενο –ο καθείς στη θέση του, μπας και τον εμπόδισε κανείς; -διαβάζω πως από τους 54 συλληφθέντες για τρομοκρατία την τελευταία 4ετία κυκλοφορούν ελεύθεροι οι 29.
Ειδικά δε για τους καταδικασθέντες στην υπόθεση της 17Νοέμβρη, 19 συνολικά άτομα, εκτός από δύο, όλοι οι υπόλοιποι ή έχουν αποφυλακιστεί ή βρίσκονται σε καθεστώς άδειας .

Εν τω μεταξύ άμα τη γνωστοποιήσει της απόδρασης Χριστόδουλου Ξηρού, ο αποδράσας, δια του δικηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση, προέβη και στην πρώτη “πολιτική” δήλωση. Ο κ. Ραγκούσης μίλησε για «πολιτική απόδραση» που είναι «συνεπής» με την πολιτική δράση και τις απόψεις του πελάτη του για την ελευθερία, αλλά και ενδεχομένως σχετίζεται με «κάποια αιτήματα που ίσως υπήρχαν».
Ο κ. Ραγκούσης είπε πως δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον πελάτη του, αλλά εγώ δεν τον πιστεύω. Αλλωστε, τι αξία έχει να μάθουμε, έτσι στα ξεκούδουνα, τις απόψεις ενός επαγγελματία δικηγόρου όταν στη δήλωσή του κατέληγε με τό μίνι μανιφέστο, «σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα».
Κι αυτό ο κ. Ραγκούσης θα το καταλαβαίνει, είμαι βέβαιη .
Επιστρέφω στο αρχικό ερώτημα: Βρίσκεται εν κινδύνω, υπό απειλή το δικαστικό σώμα ή κάποιοι εκπρόσωποί του;
Κατά την άποψη μου, μόνο ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δικαιολογούσε όλα τα παραπάνω .
Δεν θέλω να δεχτώ ότι πολύ απλά πρόκεται περί “κεραμιδαριού” στο χώρο της Δικαιοσύνης, δεν συμφέρει σε κανέναν να ισχύει, αποκλείω εκ προοιμίου πιθανότητα για περίεργες εμπλοκές, διαδρομές, οσμώσεις!!!

Ωστόσο, μετράει ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπαν εν ολίγοις πως η Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της.
Ο υπουργός, πάλι, της Δικαιοσύνης προανήγγειλε αλλαγές στο καθεστώς παροχής αδειών.
Να χαρείτε, κ. Αθανασίου όχι άλλες ρυθμίσεις, δεν έχουν πρόβλημα οι ρυθμίσεις, είναι φανερό, οι άνθρωποι που κάνουν χρήση έχουν πρόβλημα.
Γι αυτό θέτω και ξαναθέτω το ερώτημα περί κινδύνου και απειλών .
Αυτό, δηλαδή, που είμαι βέβαιη σκέφτονται πολλοί άλλοι πολίτες.
Αλλά σ΄αυτήν την περίπτωση, καταλήγουμε στις ατομικές ευθύνες στελεχών της Δικαιοσύνης. Είτε μπορούν είτε δεν μπορούν, είτε έχουν το σθένος είτε όχι, να χειριστούν “καφτές πατάτες”.

Για να μην παραπονιόμαστε που το γερμανικό Spiegel χαρακτηρίζει το ελληνικό κράτος “αποτυχημένο“ και παρομοιάζει τη χώρα με Αφγανιστάν ή Πακιστάν.
Θα μου πείς: Βάρε γύρευε ποιά μύγα τσίμπησε το Spiegel και επιτίθεται κατ’ αυτό τον ανοίκειο τρόπο.

Ναι, αλλά και τέτοιο μπές /βγές από φυλακές, ε! δεν είναι και το συνηθέστερο σε ευρωπαϊκή χώρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα