Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοσιογράφων για τη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα

16:12 23/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Κοινή ανακοίνωση για τη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξέδωσαν η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ).

Ο Φιλίπ Λερούθ, πρόεδρος της ΔΟΔ, δήλωσε: «Είμαστε

πολύ ανήσυχοι, επειδή η πολυφωνία των ΜΜΕ, ένας από τους πυλώνες κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, διαλύεται με γρήγορους ρυθμούς. Είδαμε ένα διαγωνισμό για τέσσερις άδειες ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, που συνέβαλε στη συγκέντρωση των ΜΜΕ, όπως και τις πολλές επιθέσεις των Αρχών στην κοινωνική ασφάλιση και κοινωνική προστασία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Η δημοσιογραφία είναι δημόσιο αγαθό και δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια. Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς, όταν οι όμιλοι των ΜΜΕ πρέπει να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε όλες εκείνες τις δυνάμεις, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τους πολίτες».

Από την πλευρά του, ο Μόγκενς Μπλίχερ Μπζέρεγκαρντ, πρόεδρος της ΕΟΔ, επεσήμανε: «Το Παρατηρητήριο της Πολυφωνίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έδειξε ότι η Ελλάδα απειλείται από την υψηλή συγκέντρωση της δύναμης των ΜΜΕ και την αλληλεξάρτηση των ελίτ της πολιτικής, της οικονομίας και των ΜΜΕ. Οι αρχές της Ελλάδας πρέπει να κάνουν ότι είναι δυνατόν, για να αποτρέψουν το κλείσιμο των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα