Η Άντζελα στο φαύλο παρελθόν-Ο Τριαντάφυλλος στο αύριο της ελπίδας‏

13:17 9/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Δυο βουλευτές από το ίδιο κόμμα και με τις ίδιες πολιτικές αναφορές, αλλά δυο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι.
Περίπτωση πρώτη: Η Άντζελα Γκερέκου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκλεκτή του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία όμως έκανε υφυπουργό Πολιτισμού ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Βρέθηκε σε δίλημμα και δεν ήθελε -λέει- να συμπράξει στον εμφύλιο.

Πήγε σπίτι της; Όχι βέβαια. Στάθμισε ότι μάλλον δεν θα εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, βεβαιώθηκε ότι σίγουρα δεν θα βγει με το κόμμα Γιώργου, και με τεράστια άνεση μεταπήδησε στη ΝΔ…
Πρόκειται για την επιτομή του πολιτικού αμοραλισμού.

Περίπτωση δεύτερη: Ο βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, συνδεδεμένος επίσης με τον Παπανδρέου αλλά ορισθείς από τον Βενιζέλο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Βρέθηκε και εκείνος σε δίλημμα και δε θέλησε να συμπράξει στον εμφύλιο.

Πήγε στη ΝΔ; Όχι βέβαια. Πήγε σπίτι του, με τη δήλωση ότι εκτιμά τον Γιώργο, αλλά δεν μπορεί να βρεθεί απέναντι στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, με τα οποία έχει δώσει μαζί τόσους πολιτικούς αγώνες.
Πρόκειται για την επιτομή του πολιτικού ήθους.

Η στάση της Γκερέκου παραπέμπει στο φαύλο παρελθόν των γυρολόγων. Εκείνων που έκαναν τον κόσμο να σιχαθεί τους πολιτικούς.

Η στάση του Τριαντάφυλλου γεννά ελπίδες για τους πολιτικούς του αύριο. Εκείνους που θα βάζουν τις αρχές και τις αξίες πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον…

Keywords
Αναζητήσεις
τριανταφυλλος αντζελα, αντζελα τριανταφυλλος
Τυχαία Θέματα