Η «άκαρδη» Μέρκελ έκανε ένα κορίτσι να κλάψει σε τηλεοπτική εκπομπή (ΒΙΝΤΕΟ)

19:10 16/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή στο NDR ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με θέμα «η ζωή στη Γερμανία«, στην οποία συμμετείχαν και παιδιά από σχολεία, τα οποία άκουγαν τη Γερμανίδα καγκελάριο να αναλύει τα ζητήματα πολιτικής στη χορήγηση ασύλου, νόμιμης παραμονής στη χώρα

Το λόγο πήρε ένα κορίτσι από την Παλαιστίνη, την οποία η Άνγκελα Μέρκελ

με έκπληξη άκουσε να της αφηγείται την περιπέτεια της οικογένειας της έως ότου έρθουν στη Γερμανία πριν από 4 χρόνια, αφού διέμεναν σε ένα στρατόπεδο φιλοξενίας στο Λίβανο και πώς τόσα χρόνια οι γονείς της δεν έχουν καταφέρει να πάρουν χαρτιά νόμιμης παραμονής στη χώρα.

Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας της απάντησε ότι η πολιτική είναι δύσκολη και πως δεν μπορεί να της εξασφαλίσει το άσυλο που είχαν αιτηθεί οι γονείς της και πως ανά πάσα ώρα μπορεί να απελαθούν.

Και συνέχισε: Ξέρεις στα στρατόπεδα των Παλαιστινίων προσφύγων στο Λίβανο διαμένουν χιλιάδες άνθρωποι. Αν τώρα πούμε «μπορείτε όλοι να έρθετε»… δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε όλο αυτό».

Και αυτή ήταν η στιγμή που η Reem που εδώ και 4 χρόνια πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο στο Rostock και μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά λύνεται σε δάκρυα.

Η Μέρκελ δεν περίμενε αυτή την αντίδραση, ξύνει το κεφάλι της και συνέχισε να υπερασπίζεται την μεταναστευτική πολιτική που έχει υιοθετήσει η κυβέρνησή της και να λέει στο παιδί πως παρόλο που είναι πολύ καλός άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τη βοηθήσει.

Στη συνέχεια σηκώνεται όρθια και λέει ιδιαίτερα αμήχανα στον παρουσιαστή «ξέρω πως είναι δύσκολη η κατάσταση, γι’αυτό θέλω να την παρηγορήσω» και πλησιάζει το κορίτσι.

Πάντως τα σχόλια που έχει εισπράξει η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι καθόλου κολακευτικά και οι περισσότεροι την χαρακτηρίζουν ως «άκαρδη».

Keywords
Τυχαία Θέματα