Γλέντι στη Χαλκίδα με τον Τερλέγκα αλλά χωρίς… 269 αποδείξεις

17:41 26/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε έφοδο που διενεργήθηκε από Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία, παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, στη Χαλκίδα, δύο στις τρεις επιχειρήσεις δηλαδή σε ποσοστό 66,67%, δεν έκοβαν αποδείξεις.

Οι δύο στις τρεις επιχειρήσεις που ελέγχθησαν βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν, ενώ σε 301 περιπτώσεις διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων.

Οι έλεγχοι

αφορούσαν σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, με αφορμή και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής.

Αξιοσημείωτη σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, είναι η περίπτωση επιχείρησης ένα συνεργείο αυτοκινήτων, όπου τη μέρα της Αγίας Παρασκευής λειτουργούσε ως κέντρο διασκέδασης και πραγματοποιήθηκε πανηγύρι, στο οποίο τραγούδησε ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας.
Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ., όπου ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν περί τα 900 – 1.000 άτομα.
Στον συγκεκριμένο χώρο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί… 269 αποδείξεις για φιάλες ποτού και για λουλούδια.

Οι ελεγκτές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, αλλά πήραν και τη σύμβαση που έχει γίνει ανάμεσα στον επιχειρηματία και τους καλλιτέχνες για να την «ξεσκονίσουν» και να ελέγξουν τη νομιμότητά της.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπεύθυνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα