Γκάλοπ: Ενίσχυση κυβερνησιμότητας ΣΥΡΙΖΑ και εικόνας Τσίπρα

12:02 15/10/2014 - Πηγή: Aixmi

Το μεγάλο ποσοτικό προβάδισμα του Σύριζα (26,7 έναντι 20,2 της ΝΔ), που κατέγραψε το γκάλοπ της GPO, ενισχύεται και από την ανάγνωση των ποιοτικών στοιχείων.

Η κυβερνησιμότητά του έχει ανέβει 8,5 μονάδες από τον περασμένο Μάιο, ενώ και αντιστοίχως έχει ενισχυθεί και η πρωθυπουργική εικόνα του Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν

ότι ο Σύριζα είναι (και μάλλον είναι) έτοιμος να κυβερνήσει, φτάνει το 36%, ενώ τον Μάιο ήταν 27,4%.

Αντίστοιχα, το ποσοστό εκεινων που θεωρούν τον Αλέξη Τσίπρα καταλληλότερο για πρωθυπουργό, είναι πλέον 37,2%, όταν τον Μάιο περιοριζόταν στο 29%.
Αποτέλεσμα: το πρωθυπουργικό προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά έχει περιοριστεί στις 5,9 μονάδες, ενώ τον Μάιο ήταν 15,6 μονάδες.

Σημειώστε, επίσης, ότι το 48,9% πιστεύει ότι μια νέα κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη διαπραγμάτευση για το χρέος, ενώ το 42,5% συμφωνεί για την κάνει η σημερινή κυβέρνηση.

Βέβαια, υπάρχει και κάτι επικίνδυνο. Σχεδόν οι μισοί οπαδοί του Σύριζα (49,3%) πιστεύουν ότι πρέπει να εξεταστεί πορεία εξόδου της χώρας από το ευρώ, αν δεν πετύχουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματος του χρέους.
Προφανώς, η μεγάλη αυτή μάζα πολιτών έχει πειστεί από την παλαιότερη ρητορική της ηγεσίας του κόμματος, την οποία τώρα πια έχει εγκαταλείψει.
Ωστόσο, συνεχίζει να τη διατυπώνει, σε κάθε ευκαιρία, ο {Παναγιώτης Λαφαζάνης} και η ομάδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα