Γκάλοπ Alco: Μπροστά η ΝΔ με 6,4 μονάδες, οριακά στη Βουλή η Ζωή

20:16 14/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένα ακόμη γκάλοπ, αυτή τη φορά της εταιρείας Alco για την ιστοσελίδα newsit.gr, επιβεβαώνει το προβάδισμα της ΝΔ και την απίστευτη αποσυσπείρωση των οπαδών του Σύριζα.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ

προηγείται με 21,5%, έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις 6,4 μονάδες. Η ψαλίδα έχει ανοίξει κατά ο,6 της μονάδας από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, (ήταν 5,8 μονάδες.)

Είναι προφανές ότι λιγότεροι από τους μισούς εξ εκείνων που ψήφισαν το κυβερνόν κόμμα τον περασμένο Σεπτέμβριο, δηλώνουν έτοιμοι να το επιλέξουν ξανά. Ωστόσο, η ΝΔ ελάχιστα επωφελείται από αυτό, καθώς η πλειοψηφία των υπόλοιπων δείχνει να μην έχει μετακινηθεί προς άλλο κόμμα, ενώ αρκετοί άλλοι τάσσονται υπέρ των κομμάτων της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η διαφορά επί των εγκύρων, αν δηλαδή δεν συνυπολογιτούν οι αναποφάσιστοι, διευρύνεται στις 7,8 μονάδες (η ΝΔ 26% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 18,2%).

Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1% και πέμπτο η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6%.

Ακολουθούν:

Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επί των εγκύρων)

ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επί των εγκύρων)

Ποτάμι 1,6% (1,9% επί των εγκύρων)

Λαϊκή Ενότητα (του Παναγιώτη Λαφαζάνη) 2,5% (3% επί των εγκύρων)

Πλεύση Ελευθερίας (Ζωή Κωνσταντοπούλου) 2,5% (3% επί των εγκύρων)

Όσον αφορά στη διαπλοκή, οι ερωτηθέντες λένε ότι παρακολούθησαν μεν την πρόσφατη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, αλλά δεν τους έπεισε κανένας.

Στο ερώτημα «ποιος έπεισε περισσότερο στη Βουλή ότι πολεμάει τη διαπλοκή» κερδίζει ο «Κανένας» με 55%, ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 18%.

Στο ερώτημα εάν απάντησε πειστικά ο πρωθυπουργός στη Βουλή ότι δεν δημιουργεί νέα διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών καναλιών, οι απαντήσεις ήταν:

ΟΧΙ: 67%
ΝΑΙ: 21%
ΔΕ/ΔΑ: 12%

Στο ερώτημα αν απάντησε πειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή όταν τον εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για την Siemens, οι απαντήσεις ήταν:

ΟΧΙ: 67%
ΝΑΙ: 18%
ΔΞ/ΔΑ: 15%

Τέλος, στο ερώτημα ποιό κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή, πρώτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.

Keywords
Τυχαία Θέματα