Γης Μαδιάμ στη ΝΔ -Εναντίον όλων ο Μειμαράκης, έξαλλοι οι άλλοι τρεις

20:31 13/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει σύγκρουση μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών στη ΝΔ, καθώς οι σοβαρότατες διαφωνίες τους για τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών δεν επέτρεπαν τη λήψη αποφάσεων, παρότι κόντευε μήνας από την παραίτηση του Βαγγέλη Μειμαράκη.

Η διαφωνία του υπηρεσιακού προέδρου με την καταστατική πρόβλεψη να ψηφίσουν και τα μη μέλη του κόμματος, καταβάλλοντας μόνον 3 ευρώ, ήταν εκείνη που μπλόκαρε τη συμφωνία. Αποτέλεσμα: η εισβολή του στη συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής και η σφοδρότατη λεκτική επίθεση στον γραμματέα και τον διευθυντή του κόμματος.

Και μπορεί

στη συνέχεια να υπήρξε συμφωνία για τη διαδικασία, ωστόσο οι άλλοι τρεις υποψήφιοι κατήγγειλαν τη στάση του -γεγονός που ανεβάζει την ένταση στα ύψη. Για κάποιες ώρες διακινήθηκε, μάλιστα, το σενάριο απόσυρσης της υποψηφιότητάς -κάτι που διέψευσε ο ίδιος στη συνέχεια.

Ποια ήταν η ουσία της σύγκρουσης;

Ο κ. Μειμαράκης εξαρχής ήθελε να επιβαρύνονται με 20 ευρώ όσοι δεν είναι μέλη του κόμματος αλλά θα πάνε να ψηφίσουν για αρχηγό. Έτσι, όπως έλεγε, θα εμποδίζονταν όσοι θα ήθελαν απλώς να κάνουν την πλάκα τους.

Οι άλλοι υποψήφιοι, ωστόσο, διερμήνευαν την επιμονή του ως απόπειρα κατάργησης της ανοιχτής διαδικασίας και περιορισμού της λαϊκής συμμετοχής. Ουσιαστικά, τον κατηγορούσαν ότι επιδίωκε να κριθεί το αποτέλεσμα από τον κομματικό μηχανισμό, στον οποίο αισθάνεται ισχυρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα