Γιούνκερ: Λάθος το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

20:42 4/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Ξεκάθαρο «όχι» στην πρόταση της Αυστρίας για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι μολονότι η Άγκυρα δεν είναι έτοιμη να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν λάθος για την Ευρώπη να «παγώσει» τη διαδικασία ένταξης.

«Δε νομίζω ότι θα βοηθούσε να διακόψουμε μονομερώς τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι θα ήταν «σοβαρό λάθος εξωτερικής πολιτικής» εάν η Ε.Ε. δώσει στην Άγκυρα την

εντύπωση ότι δεν πρόκειται ποτέ να την δεχτεί στις τάξεις της.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν συμπλήρωσε ότι ούτως ή άλλως τέτοιες αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο ομόφωνα από τους αρχηγούς των 28 κρατών-μελών, τονίζοντας ότι η πρόταση της Αυστρίας δεν απολαμβάνει τόσο ευρεία στήριξη.

«Δεν βλέπω τέτοια διάθεση ανάμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη», είπε, σε συνέντευξη στο γερμανικό δίκτυο ARD, που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο κ. Γιούνκερ παραδέχτηκε πως η Τουρκία έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της έως ότου να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα