Γιλντιρίμ: Θα καταδιώξουμε ανηλεώς τους πραξικοπηματίες

18:54 18/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην ομιλία του στο Ομπερχάουζεν της Γερμανίας που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και δίχασε τους Γερμανούς πολιτικούς με τουρκική και κουρδική καταγωγή, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στο επερχόμενο δημοψήφισμα στη χώρα του εκφράζοντας την απόλυτη υποστήριξή του στις αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις του Ερντογάν ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ανηλεή καταδίωξη των πραξικοπηματιών.

«Η

εποχή κατά την οποία ορισμένοι μπορούσαν να δίνουν μαθήματα στην Τουρκία πέρασε. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορεί κανείς να την εκφοβίσει», είπε συγκεκριμένα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σε χιλιάδες οπαδούς του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος.

Στο μεταξύ, στην πρωινή συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στον ανταποκριτή της Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, 43 ετών, ο οποίος κρατείται από την Τρίτη από την τουρκική αστυνομία.

«Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι είναι θεμελιώδες ο κ. Γιουτζέλ να λάβει βοήθεια από το προξενείο ή από την πρεσβεία (…) να τύχει μιας δίκαιης μεταχείρισης και σύμφωνης με τον νόμο«, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα