Γιατί κοροϊδευόμαστε; Πολλοί είχαμε σαπίσει πριν έρθει η τρόικα…

11:29 12/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Είχαμε πτωχεύσει ως κοινωνία πολύ πριν έρθει η τρόικα. Φυσικά και θα διαφωνήσουν κάποιοι και πάλι με λογικές σκέψεις ενός μέσου πολίτη, αλλά η αλήθεια δεν ψιμυθιώνεται και είναι μία. Εγώ δεν είμαι πολιτικός να λέω ψέματα. Δεν είμαι δημοσιογράφος που ανήκει σε κάποιο κομματικό στρατό. Είμαι ένας απλός άνθρωπος. Πολύ πριν έρθει η τρόικα, λοιπόν, συνέβαιναν τα εξής όχι από όλους, αλλά από αρκετούς.

Δεν παραχωρούσαν τη θέση τους στις ουρές ή το μετρό
σε ηλικιωμένους και έγκυες.Δεν έκλειναν το κινητό τηλέφωνο σε κινηματογραφικές ή θεατρικές παραστάσεις.Δεν έδιναν προτεραιότητα στους πεζούς όταν οδηγούσαν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, έτρεχαν σαν τρελοί και κόρναραν χωρίς λόγο.Φώναζαν μέσα στα νοσοκομεία ή κάθονταν πάνω στα κρεβάτια των ασθενών.Έβαζαν στη διαπασών την τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή το στερεοφωνικό, στις ώρες κοινής ησυχίας. Θυμάται, άραγε, κανείς ότι 2 με 5 το απόγευμκα και 11 το βράδυ με 8 το πρωί υπάρχει κάτι που λέμε «ώρες κοινής ησυχίας»;Πέταγαν σκουπίδια έξω από τους κάδους, στις παραλίες και τα δάση ή άδειαζαν τασάκια στα φανάρια.Φοροδιέφευγαν προκλητικά, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.Δανείζονταν 300.000 ευρώ από τις τράπεζες, νομίζοντας ότι θα παίρνουν μέχρι να πεθάνουν το μισθό του τότε.Αγόραζαν κάθε εβδομάδα το νέο μοντέλο κινητού τηλεφώνου ή πολυτελή τζιπ γιά να το παίξουν μάγκες.Εξακολουθούσαν να παίρνουν τις συντάξεις των πεθαμένων γονέων ή παππούδων.Έπαιρναν μαϊμού κρατικά επιδόματα με πλαστά έγγραφα που υπέγραφε κάποιος επίορκος γιατρός ή δημόσιος υπάλληλος.Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα γήπεδα, σκότωναν ή τραυμάτιζαν αθώους ανθρώπους και πλήγωναν τον αθλητισμό.Προσπερνούσαν με ευκολία ακόμη και τους ζητιάνους, που ήταν προφανές ότι είχαν πραγματική ανάγκη γιά μισό ευρώ ελεημοσύνη.Έριχναν φόλες ή χτυπούσαν αδέσποτα ανυπεράσπιστα σκυλάκια και γατάκια.Έπλεναν με τις ώρες το αυτοκίνητο ή το…πεζοδρόμιο, σπαταλώντας το νερό, όταν στην Αφρική ένα παιδί μπορεί να περπατήσει 30 χιλιόμετρα γιά να πιεί από έναν έναν κουβά βρώμικο νερό.Δεν έλεγαν μια καλημέρα στο γείτονα ή όταν έμπαιναν στο ασανσέρ (τι σας λέω τώρα, θα με περνάτε γιά τρελό).Πάρκαραν το αυτοκίνητο στο δρόμο ή στις θέσεις στάθμευσης του σούπερ μάρκετ έτσι ώστε να καταλαμβάνει τρείς θέσεις.Ήδη πριν έρθει η τρόικα, το πολιτικό σύστημα είχε σαπίσει και η πλειονότητα των πολιτικών οδηγούσε την Ελλάδα προς τον όλεθρο. Ήδη αρκετοί δημοσιογράφοι έλεγαν ψέμματα και αγκαλιά με την όποια εξουσία οδηγούσαν την Ελλάδα στην καταστροφή.Ήδη απατεώνες συνδικαλιστές στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κοιτούσαν μόνο το τομάρι και τις κλίκες τους.Ήδη αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι βασάνιζαν τους πολίτες με την αδιαφορία τους. Χρηματίζονταν, έκλεβαν, τεμπέλιαζαν, αδιαφορούσαν και ζούσαν σε βάρος τίμιων και εργατικών συναδέλφων τους.

Αυτά και άλλα πολλά. Φυσικά και ο καθένας έχει τις δικές του σκέψεις και ενστάσεις. Όπως και νάναι όμως, δυστυχώς το πράγμα σάπισε. Και τώρα το μόνο που μας σώζει είναι να συνειδητοποιήσουμε βαθιά, ότι ο καθένας πρέπει να κάνει το καλό. Όπως και όσο μπορεί. Η ρετροσπεκτίβα, η εμμονή με το παρελθόν και το βόλεμα δεν θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Γιά να καταλάβετε ποΎ ζούμε, η είδηση της τελευταίας στιγμής που λέμε, είναι πως 6 στις 10 ΔΕΚΟ ακόμη δεν έχουν εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο. Την ώρα που υπάρχουν ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι, δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι των 500 έως 600 ευρώ και εργαζόμενοι με δεκάωρο και αμοιβή 500 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα