«Για μια ανάσα… εντός ή εκτός Ευρώπης;» διερωτάται και εκπλήσσει ξανά η Ελένη Ράντου…

17:54 27/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Μια Ευρώπη που διολισθαίνει λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και του μεταναστευτικού αποτελεί το φόντο του έργου «Για μια ανάσα…» της Βρετανίδας διακεκριμένης συγγραφέως Ζίνι Χάρις, στην ελληνική απόδοση του οποίου συναντάμε επί σκηνής την Ελένη Ράντου υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Σταμάτη Φασουλή.

Στη σκηνή του θεάτρου Διάνα όλα ξεκινούν με ένα one night stand που καταλήγει σε… θρίλερ, αφού την εμπειρία της μιας νύχτας ακολουθεί η καταδίωξη της Άννας (Ελένη Ράντου) από τον εραστή της – ουσιαστικά το δαίμονά της (Αντώνης Καρυστινός). Έκτοτε, η ζωή της δυναμικής ηρωίδας ανατρέπεται. Διασχίζει την Ευρώπη και τελικά καταλήγει, σαν κυνηγημένη πρόσφυγας, να πραγματοποιεί το διάπλου της Μεσογείου. Συνοδοιπόρος της κεντρικής ηρωίδας η αδερφή της (Ελένη Ουζουνίδου) με έναν σπαρακτικό μονόλογό της που ξεχωρίζει…

Πρόκειται για ένα κράμα ψυχολογικού θρίλερ – μωσαϊκού ερωτημάτων για τον καπιταλισμό και την κατάρρευση του ανθρωπισμού, το οποίο περιέχει ωστόσο σαφείς πολιτικοκοινωνικές συνιστώσες. Σημειώνεται ότι, διόλου τυχαία, το Βρετανικό έργο συγκρίθηκε με το επίσης πολυσυζητημένο «Blasted» της Σάρα Κέιν.

Στους υπόλοιπους, ιδιαίτερους ρόλους του βιβλιοθηκάριου και του εραστή συναντάμε τους καθ’ όλα άξιους Μελέτη Ηλία και Κρις Ραντάνοφ. Συμμετέχει και ο Γιώργος Ματζιάρης.

Η Ελένη Ράντου ισορροπεί. για ακόμη μια φορά. μεταξύ κωμωδίας και δράματος, με τη ζυγαριά να γέρνει ξεκάθαρα στο δεύτερο και να «φωτίζει» την ιδιαίτερη ερμηνευτική της δεινότητα – ταυτότητά της πλέον στην εξαίσια θεατρική της διαδρομή.

Και για όποιον από τα παραπάνω διαπιστώνει ότι με το φινάλε του έργου θα φύγει «άρρωστος», εκτιμώ ότι μάλλον κάνει λάθος. Γλυκόπικρη είναι η επίγευση…

Γιατί, όσο ανασαίνουμε, ακουγόμαστε. Κι αρκεί…

Μέχρι να κάνουμε το επόμενό μας, αποφασιστικό βήμα…

Έστω, ας το προσπαθήσουμε…

*Follow on Twitter: @VagLiak

H TAYTOTHTA THΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Απόδοση Κειμένου: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Δήμητρα Χίου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Μουσική: Ναλίσσα Γκρήν
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Ματζιάρης
Παίζουν: Ελένη Ράντου, Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρίς Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης

Θέατρο Διάνα

Ιπποκράτους 7
Παραστάσεις: Τετάρτη & Πέμπτη (20.00), Παρασκευή & Σάββατο (21.00), Κυριακή (19.30).

Keywords
Τυχαία Θέματα