Για δεύτερη φορά το Λύκειο Σαν Ζοζέφ ζει τον τρομο – Μετά το Μπατακλάν, το Λονδίνο…

13:33 23/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Τρεις μαθητές του γαλλικού λυκείου Σαν Ζοζέφ είναι ανάμεσα στους 40 τραυματίες της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο του Λονδίνου.

Πρόκειται για τους Βίκτορ, Γιαν και Τομάς, ηλικίας 15 έως 16 ετών, οι δύο από τους οποίους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Αγίου Θωμά.

Μόλις οι μαθητές του Λυκείου του Κονκαρνό στη Γαλλία πληροφορήθηκαν ότι συμμαθητές τους ήταν ανάμεσα στους τραυματίες σοκαρίστηκαν καθώς αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμμαθητής τους πέφτει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης.

Τον

Νοέμβριο του 2015 μια μαθήτρια του Σαν Ζοζέφ έχασε τη ζωή της στη σφαγή του Μπατακλάν στο Παρίσι.

Όπως έγινε γνωστό, 92 μαθητές του Λυκείου έφθασαν στο Λονδίνο την Κυριακή για εκπαιδευτική εκδρομή. Χθες, είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες, ενώ οι τρεις μαθητές που τραυματίστηκαν, ήταν ανάμεσα σε άλλους 33 συμμαθητές τους που περπατούσαν στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ.

Ένας από τους επικεφαλής της ομάδας δήλωσε τι το αυτοκίνητο παρέσυρε τους τρεις μαθητές ενώ όλοι οι υπόλοιποι έκαναν βήματα πίσω για να σωθούν.

Ο δήμαρχος του Κονκαρνό Αντρέ Φιντελίν ζήτησε εμπιστευτικότητα και αλληλεγγύη προς τις οικογένειες των μαθητών, ενώ λαμβάνονται μέτρα για τον άμεσο επαναπατρισμό όλων των μαθητών, ίσως μέσα στη νύχτα με στρατιωτικό αεροπλάνο. Οι γονείς αρκετών μαθητών μεταφέρθηκαν στο Λονδίνο για να είναι κοντά τους.

Όπως ενημέρωσε το περιστατικό είναι τρομερό καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ηθική ζημία στους μαθητές, αφού αυτή είναι η δεύτερη φορά που το σχολείο τους γίνεται εμμέσως στόχος τρομοκρατικής επίθεσης μετά το Μπατακλάν όπου σκοτώθηκε η Εστέλ Ρουά. «Το Κονκαρνό επλήγη ξανά από το σοκ και την τρομοκρατία! Οι επιθέσεις μπορεί να συμβούν ανά πάσα ώρα και στιγμή και σε οποιονδήποτε τόπο και μπορούν να επηρεάσουν έως και τους συγγενείς μας, και όλοι όσοι είναι αγαπητή σε μας» δήλωσε ο Φιντελίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα