Γεροβασίλη: Επιδιώκουμε συζήτηση ουσίας στην προ ημερησίας

13:17 29/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Oι θεσμοί επιστρέφουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου από Δευτέρα να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενη στην προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την πρωτοβουλία να γίνει η συζήτηση αυτή με στόχο να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιοι είναι εκείνοι που πραγματικά φοβούνται από την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει απόψε

μια συζήτηση επί της ουσίας.

Παράλληλα, πρ΄σοθεσε πως κατατίθεται μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ζητήματα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.
Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες υποδοχής και φιλοξενίας, θα ενσωματώνει κοινοτική οδηγία για το καθεστώς διεθνούς προστασίας και την παροχή ασύλου και θα ρυθμίζει ζητήματα για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό.

Το νομοσχέδιο δεν θα αναγνωρίζει την Τουρκία ή άλλη χώρα ως ασφαλή Τρίτη χώρα. Την ίδια ώρα, όπως τόνισε, η κυβέρνηση υλοποιεί τον σχεδιασμό της για τις 30.000 θέσεις φιλοξενίας, ενώ στην Ειδομένη ξεκίνησε η εθελοντική απομάκρυνση προσφύγων και στόχος είναι να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για να πειστούν για την απομάκρυνσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα