Γερμανία: Στα 39% έπεσε το ποσοστό των Γερμανών που προτιμούν Grexit

23:50 28/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Το 39% των γερμανών πολιτών δηλώνει ότι θα προτιμούσε η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη (Grexit) μέσα στους επόμενους έξι μήνες, αλλά το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ χαμηλότερο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας YouGov που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο γερμανικό της ιστότοπο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.133 προσώπων από τις 11 ως τις 15 Δεκεμβρίου, το 37% των Γερμανών τάσσεται

εναντίον του Grexit. Μόλις το 18% των ερωτηθέντων θεωρεί σήμερα ότι ένα Grexit είναι πιθανό να συμβεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Το ποσοστό των Γερμανών οι οποίοι τάσσονταν υπέρ του Grexit σε έρευνα της ίδιας εταιρίας, η οποία είχε δημοσιευθεί τον Ιούλιο, ανερχόταν στο 56%.

Πάντως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δε μοιάζει να αξιολογείται ως σημαντικό ζήτημα για πολλούς Γερμανούς, καθώς ο αριθμός όσων απαντούν «δεν γνωρίζω / δεν απαντώ» στη συγκεκριμένη έρευνα σχεδόν διπλασιάστηκε.

Επίσης η λέξη Grexit φιγουράρει μόλις στην τρίτη θέση στην προτίμηση των Γερμανών για την περίφημη «λέξη» του έτους 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα