Γεωργιάδης: Το κοστούμι του σοβαρού δεν του πάει του Τσίπρα, γιατί δεν είναι

11:42 29/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα, τονίζοντας την ιδεολογική κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα «πολιτικά» ψέμματα του κ. Τσίπρα στον ελληνικό λαό ενώ υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρωθυπουργός εκείνος που θα βάλει επιτέλους την Ελλάδα σε τάξη και ταυτοχρόνως θα τη βγάλει από την μιζέρια.

Σε συνέντευξη που δίνει στον «Ελεύθερο Τύπο», αναφέρεται αρχικά στην εκρηκική ατμόσφαιρα που επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στον ίδιο και τους κκ. Σκουρλέτη και Σπίρτζη.

Σύμφωνα με όσα είπε: «Το διάστημα αυτό προσπαθώ στη Βουλή να αναδείξω τη μεγάλη ιδεολογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Για να είναι σαφές, όμως, στο μέσο πολίτη προσπαθώ να μιλάω με συγκεκριμένα παραδείγματα. Η παράταξη μάς για πολλά χρόνια φοβόταν την Αριστερά, εννοώ ότι τη φοβόταν ιδεολογικά. Για αυτό και είχε εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, και αυτομάτως εθεωρείτο καλό και καθαγιασμένο. Για μένα το μόνο καλό, λοιπόν, που θα μείνει από την πρωθυπουργία Τσίπρα -ο οποίος είναι ένας άθλιος πρωθυπουργός- είναι ότι θα μας παραδώσει την Ελλάδα χωρίς την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς γιατί θα την έχει παντελώς εξευτελίσει. Τώρα, αυτό τον εξευτελισμό των ιδεών τους προσπαθώ και να τον προσωποποιώ. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης ήταν ο βασικός ιθύνων νους, ως εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά πάσης ιδιωτικοποιήσεως που γινόταν επί κυβερνήσεως κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλου. Την Τρίτη ήταν εισηγητής σε ένα νομοσχέδιο, στο οποίο κάνει τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγε» σημειώνει όσον αφορά στην Αριστερά και τον κ. Σκουρλέτη, ενώ σχετικά με την κόντρα του με τον κ. Σπίρτζη είπε:

«Ο κ. Σπίρτζης μας έδωσε την ευκαιρία την Τρίτη να αναδείξουμε δυο πράγματα. Πρώτον, ότι η ιδέα ότι ο Σύριζα εκπροσωπεί το καινούργιο είναι σχεδόν αστεία, διότι είναι παιδί του κομματικού σωλήνα του βαθέως ΠΑΣΟΚ, μέσα στα κόλπα, δηλαδή, του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Άρα καταλήγουμε ότι προφανώς δεν είναι το νέο. Άρα μας έδωσε την ευκαιρία, να κάνουμε κάτι άλλο, να πλήξουμε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς πάνω στο οποίο είχε χτίσει την ιδεολογική της ευδαιμονία. Και αυτό γιατί, δε μπορούν οι Αριστεροί να μας λένε για την καταστροφή που έφεραν τώρα οι άλλοι στις Τράπεζες ή για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όταν ο υπουργός Υποδομών τους είναι ο βασικός υπεύθυνος που το ταμείο των Μηχανικών έχασε 800 εκ. στην Τράπεζα Αττικής και όταν ως υπουργός, στόχος ήταν να ωφελήσει τον κουμπάρο του, κ. Καλογρίτσα. Άρα πάνω στον κ. Σκουρλέτη προσπάθησα να αναδείξω την ιδεολογική κατάρρευση, τον ιδεολογικό εξευτελισμό της Αριστεράς, γιατί αυτό θα είναι χρήσιμο για την Ελλάδα στο μέλλον και πάνω στον κ. Σπίρτζη να αναδείξω ότι όλο αυτό το ηθικό πλεονέκτημα ήταν ένα παραμύθι«.

Όσο για το πώς σχολιάζει την παρουσία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γεωργιάδης ήταν καυστικός:

«Ήταν σίγουρα η χειρότερη εμφάνιση του κ. Τσίπρα των τελευταίων ετών και τολμώ να πω ότι στην πολιτική ιστορία μας θα γραφτεί ως η έναρξη της μεγάλης πτώσης του. Και είναι σημαντικό ότι αυτό γίνεται στη ΔΕΘ που είναι ο χώρος, ο οποίος συμβόλισε τη μεγάλη άνοδο του το 2014. Αυτό κυρίως συνέβη γιατί πια ο κ. Τσίπρας ερχόμενος σε επαφή με την πραγματικότητα, δε μπορεί να υποσχεθεί πράγματα. Όλη η πολιτική του έως σήμερα ήταν να υπόσχεται σε όλους τα πάντα. Τώρα, όμως, ως Πρωθυπουργός δε μπορεί να το κάνει γιατί το εύλογο αμέσως ερώτημα είναι «Γιατί δεν τα κάνεις;». Άρα προσπαθεί να φανεί λίγο σοβαρότερος. Το κοστούμι του σοβαρού φυσικά δεν του πάει καθόλου, γιατί δεν είναι και έτσι αυτό του προκαλεί ένα εκνευρισμό«.

Keywords
Τυχαία Θέματα