Γενικόλογες τοποθετήσεις Κατρούγκαλου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

21:12 29/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Η αποφυγή εσωκομματικών τριβών ως προς τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα όσα επώδυνα αυτές επιφέρουν, αναδείχθηκε ως τακτική επιλογή της κυβέρνησης στην συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, με εισηγητική τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε με διευρυμένη σύνθεση και παρουσία των μελών του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας

δεν παρουσίασε κάποιο λεπτομερές και αναλυτικό σχέδιο, ούτε καν μία συγκεκριμένη πρόγευση του σχεδίου νόμου που θα καταθέσει η κυβέρνηση.

Μίλησε, με βάση τις ίδιες πληροφορίες για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ταμεία, επέρριψε ευθύνες για την κατάστασή τους στις προηγούμενες κυβερνήσεις και υποστήριξε την ανάγκη στήριξης του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος εν γένει.

Κατά τα όσα αναφέρουν πηγές του του υπουργείου Εργασίας και της Κουμουνδούρου, στην συνάντηση συμφωνήθηκε «να υπάρξουν και άλλες ενημερωτικές συναντήσεις στις επόμενες εβδομάδες».

Παρά το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και λόγω και του γενικού χαρακτήρα της συζήτησης, δεν υπήρξε και οργανωμένη αντίδραση (πχ. από την ομάδα των «53») για συγκεκριμένα μέτρα – τα οποία άλλωστε εντέχνως απ” ό,τι φάνηκε αποφεύχθηκε να τεθούν προς συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου πάντως, το ασφαλιστικό θα αποτελέσει κύρια ευθύνη της κυβέρνησης και σε αντίθεση με την τακτική που είχε υιοθετηθεί τους προηγούμενους μήνες, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφύγει επί της ουσίας να «λερώσει τα χέρια του» με τις ανατροπές που θα επιφέρει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και ως προς το χρονοδιάγραμμα, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν έπειτα από την ολοκλήρωση της περίπου τρίωρης συνεδρίασης, ότι «η ευθύνη και οι αποφάσεις εναπόκεινται στην κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα