Γαβρόγλου: Ο νόμος για τα ΑΕΙ αρχίζει να έχει ευρεία αποδοχή

13:27 10/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Το περίπτερο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην 82η Διεθνή Έκθεση εγκαινίασε ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων,στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά που αρχίζει αύριο αλλά και στον νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

«Μπαίνουμε σε μια νέα

ακαδημαϊκή χρονιά με δύο σημαντικά χαρακτηριστικά: Το άνοιγμα των σχολείων αύριο με πολύ καλύτερους όρους από πέρυσι. Το θέμα δεν είναι συμπολιτευτικό ή αντιπολιτευτικό. Αυτονόητα πρέπει να ανοίγουν στην ώρα τους. Κάναμε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός φέτος» σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε σχετικά με το νόμο για τα ΑΕΙ: «Μπαίνουμε στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά με έναν νέο νόμο για τα πανεπιστήμια. Ανεξάρτητα από τις διαφορές, έχει σημασία να κατανοήσουμε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να λειτουργεί με ακαδημαϊκούς κανόνες. Θα εκφραστεί η αριστεία, θα εκφραστούν και οι διαμάχες μας ενδεχομένως και τα αρνητικά στοιχεία. Μιλάμε για έναν νόμο, ο οποίος μετά και από τη συνάντησή μας με τους πρυτάνεις στα Καλάβρυτα, αρχίζει να έχει ευρεία αποδοχή» σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Από την πλευρά του, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Τί κάνει ένα πανεπιστήμιο μεγάλο; Οι άνθρωποί του κυρίως, η δημιουργικότητά τους, οι ιδέες τους, η φαντασία τους και η δυνατότητα των πανεπιστημίων να διοχετεύουν αυτή τη φαντασία σε κανάλια παραγωγής».

Πηγή: thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα