Γ. Σταθάκης: Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί τις προτάσεις των δανειστών

12:32 5/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις τελευταίες προτάσεις για μία συμφωνία που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους διεθνείς πιστωτές της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε δηλώσεις του στο BBC Radio ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση προσβλέπει «στην επίτευξη μίας συμφωνίας

το ταχύτερο δυνατό», αλλά δεν θα αποδεχθεί τα προτεινόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. «Περιελήφθησαν στην πρότασή τους χωρίς να είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον τελευταίο μήνα… η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτές τις νέες προτάσεις», είπε.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ακόμα πως η Ελλάδα είχε τα χρήματα για να πληρώσει τη δόση, αλλά αποδέχθηκε μία προσφορά από το ΔΝΤ να ενοποιήσει τέσσερις δόσεις του Ιουνίου σε ένα ενιαίο ποσό 1.6 δισ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος του μήνα.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να φύγει από την Ευρωζώνη, ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε πως το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να κάνει κάτι τέτοιο. «Η κυβέρνησή μας έχει την εντολή να παραμείνει στο ευρώ και να εξασφαλίσει μία καλύτερη συμφωνία για να… προσπαθήσει να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας που έχουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα