Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή σε Βαξεβάνη για δυσφήμηση κατά της συζύγου Στουρνάρα

22:21 2/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε ποινή οκτώ μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η απόφαση εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, με το δικαστήριο να μετατρέπει την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε απλή δυσφήμιση δια του Τύπου.

Σύμφωνα με το euro2day.gr νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε επίσης

εισηγηθεί την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη ζητώντας και αυτός τη μετατροπή της πλημμεληματικής πράξης.

Σύμφωνα με τον υπερασπιστή, Ιωάννη Μαντζουράνη, ο δημοσιογράφος θα ασκήσει έφεση προκειμένου να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Η υπόθεση αφορά στο δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc κατά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, σχετικά με σχέση της με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο εισαγγελέας επισήμανε στην αγόρευση του ότι δεν μπορεί να καταλήξει εάν αυτά που αναφέρονταν στην ανάρτηση είναι αληθή ή ψευδή καθώς εκκρεμεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας κατέληξε πως η αμφιβολία όμως είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές, άρα δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική αλλά απλή δυσφήμιση. Παράλληλα, επισήμανε πως υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση αλλά ο τρόπος του δημοσιογράφου ήταν εξυβριστικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα