Φρίκη από τα βίντεο του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

19:53 21/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Φρίκη προκαλούν τα βίντεο που εντοπίστηκαν στο κινητό του 32χρονου Σύρου που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ως φερόμενος τζιχαντιστής και κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στην Ελλάδα πριν από έναν χρόνο.

«Αν ήμουν δολοφόνος του ΙSIS δεν θα με άφηναν από το Ισλαμικό Κράτος να φύγω. Πήρα την γυναίκα

μου και τα παιδιά μου και το έσκασα γιατί φοβόμουν για την ζωή μου. Έτσι βρέθηκα στην Ελλάδα. Δεν συμφωνώ με την όλη διερμηνεία που έγινε το πρωί γιατί υπάρχουν ψεύδη και ασάφειες. Όπως για παράδειγμα ότι συμμετείχα εθελοντικά στον ISIS και σκότωνα όποιον μισούσα. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν είναι σύνηθες φαινόμενο στην εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία», ανέφερε ο 32χρονος στις Αρχές.

Στα βίντεο εμφανίζεται ο ίδιος να έχει ξαπλωμένους στο έδαφος κρατούμενους του ISIS, τους οποίους έπιανε από τα μαλλιά και τους σήκωνε για να φανούν τα πρόσωπά τους στην κάμερα, ενώ κραδαίνει και κομμένα κεφάλια.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του, κ. Τσιουλπά, μιλώντας στο e-evros.gr ανέφερε: «Σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση».

Ο 32χρονος Σύρος πήρε προθεσμία να απολογηθεί στην ανακρίτρια τη Δευτέρα.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή του όταν η σύζυγός του τον κατήγγειλε για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό υπήρχε εντολή διακριτικής παρακολούθησής του πριν από αυτό το περιστατικό.

Στο μεταξύ, η σύζυγός του μιλώντας στην κάμερα του Alpha επιμένει ότι ο 32χρονος είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους. «Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS» είπε χαρακτηριστικά αν και διευκρίνισε ότι η ίδια δεν είχε ιδέα για τα στοιχεία που βρέθηκαν σπίτι τους.

Η οικογένεια έφθασε πέρυσι το καλοκαίρι στη Λέρο μέσω Τουρκίας. Στη συνέχεια, έζησαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε κέντρα φιλοξενίας.

Το βίντεο από το newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα