Φώφη προς Παυλόπουλο: Συνταγματική δέσμευση το συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

19:48 25/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Με σαφή, αυστηρό και κοφτό τρόπο η Φώφη Γεννηματά υπενθυμίζει με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Προεδρία του, προκειμένου να σχηματιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι συνταγματική του υποχρέωση, που δεν μπορεί να εξαντληθεί από τηλεφωνικό γύρο ή να βασιστεί σε δημόσιες ανακοινώσεις.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά επισημαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι ανεξαρτήτως από την απροθυμία του Αλέξη

Τσίπρα να βρεθεί απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς θα πρέπει να γίνει η συνάντηση, όχι μόνο για να αποδοθούν ευθύνες για την πρόωρη και αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες, αλλά, όπως λέει, και προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και συναινέσεις για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ουσιαστικά η κυρία Γεννηματά, λέει ότι δεν μπορεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συγκυβερνά ενώ ήδη έχει παραιτηθεί.

Προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση το κλείσιμο της επιστολής της Φώφης Γεννηματά προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Δίχως την παραμικρή διάθεση να σας κάνω υποδείξεις, τις οποίες άλλωστε δεν έχετε ανάγκη, θεωρώ ότι έχετε δέσμια αρμοδιότητα να συγκαλέσετε τη διάσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να αναλάβει ο καθένας από εμάς, με τρόπο απολύτως διαφανή και δημόσιο, τις ευθύνες του απέναντι στο χώρα και τους πολίτες».

Στελέχη της αντιπολίτευσης επιμένουν ότι οι πιέσεις, ώστε να προσέλθει στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας θα ενταθούν, τη στιγμή που όλη μέρα στελέχη της Κουμουνδούρου επεσήμαιναν ότι τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαπιστώσει ότι η άρνηση ΣΥΡΙΖΑ για όποια άλλη κυβερνητική συνεργασία και με δεδομένη την διάσπαση της Αριστερής Πλατφόρμας δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα