Φίλης: «Το κίνημα «παραιτηθείτε» είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής»

15:47 8/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Για προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης έκανε λόγο στον Alpha και την εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου ο Υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με «κινήματα κατσαρόλας». Το κίνημα «παραιτηθείτε» είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τί θέλουν ακριβώς»,είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πάντως πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία.

Για την κριτική που δέχεται ο ίδιος είπε πως «η κριτική είναι αναγκαία, ιδιαίτερα

για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι η Παιδεία. Είναι καλοδεχούμενη και αναγκαία η δίκαιη κριτική. Κοινό είναι το καλό της Παιδείας, που όλοι θέλουμε. Αυτό που δεν μπορούμε να δεχτούμε είναι η ευτελοποίηση. Έχουμε γίνει στόχοι επιθέσεων. Υπάρχει μια υπερβολή που ευτελίζει το θέμα. Άλλα λέμε και άλλα λένε ότι λέμε. Το κατεστημένο δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι παρένθεση».

Απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι θέλει να καταργήσει τα Αρχαία Ελληνικά λέγοντας:

«Ανάμεσα στην αρχαιοπληξία και την αρχαιογνωσία, εμείς επιλέγουμε την αρχαιογνωσία. Να απαντήσουμε στο πραγματικό ερώτημα γιατί τα παιδιά μας δεν μιλάνε καλά ελληνικά. Διδάσκονται στην πρώτη Γυμνασίου τρεις ώρες Αρχαία και δύο ώρες Νέα Ελληνικά. Αυτό είναι σωστό; Πιο πολύ παίζουν με τα ».

Keywords
Τυχαία Θέματα