Φίλης: Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου

19:58 1/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από την πρώτη ημέρα, καθώς έχουν ήδη σταλεί όλα τα βιβλία και υπάρχει εκπαιδευτικός σχεδιασμός, ώστε να μην υπάρχουν κενά ή υπεράριθμοί, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και την διαπολιτισμική εκπαίδευση.

«Σε συνθήκες μεγάλης δημοσιονομικής στενότητας, παράτασης του μνημονιακού

καθεστώτος της αδιοριστίας, που δεσμευόμαστε ότι θα πάψει να υπάρχει τον Σεπτέμβρη του 2017, τα σχολειά θα λειτουργήσουν κανονικά για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια» τόνισε.

«Για φέτος πρώτη φορά μειώσαμε τον αριθμό των αποσπάσεων εκτός αιθούσης καθοριστικά. Έχουμε προχωρήσει σε εκπαιδευτικό σχεδιασμό ώστε να μην υπάρχουν κενά ή υπεράριθμοί» είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι ήδη «έχουν σταλεί όλα τα βιβλία στα σχολεία, 17 εκατ. αντίτυπα βιβλίων».

«Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στα 30 χρόνια» υπογράμμισε ο Ν. Φίλης και πρόσθεσε: «Δίνουμε μία μάχη. Θα κριθούμε, αλλά έχει εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό ότι θα πετύχει. Έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα για προσλήψεις 21.000 εκπαιδευτικών και σύντομα 800 εκπαιδευτικών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και για τα προσφυγόπουλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα