Φίλης: Ο λαός επιβαρύνεται για τις ανάγκες του και όχι για τους δανειστές

12:41 23/6/2015 - Πηγή: Aixmi

«Δεν πετάμε την σκούφια μας, είμαστε σαφείς. Δεν πανηγυρίζουμε, δύσκολα είναι τα μέτρα και τα κοινωνικά δίκαια μέτρα δυσκολίες έχουν μέσα. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι και οι επιχειρήσεις σε ένα πλαίσιο υφεσιακό που υπάρχει στην οικονομία γενικό, κρίσης δυσκολίες έχουν αλλά επαναλαμβάνω σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να πληρώσει κάνεις αναλόγως των δυνατοτήτων του, της φοροδοτικής του δυνατότητας» ανέφερε μιλώντας στα Παραπολιτικά FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Σχετικά με την

αύξηση κατά 1% (από το 4% στο 5%) της εισφοράς για την υγεία ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι οι επιβαρύνσεις για τον λαϊκό κόσμο «δεν είναι για τους πιστωτές είναι για τις ανάγκες του κι αυτό έχει μεγάλη σημασία».

«Θα φανεί, τίποτα δεν είναι σίγουρο» δήλωσε σχετικά με το αν η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή. «Είναι η επιλογή της σκληρής δουλειάς ώστε να αξιοποιήσουμε την δυναμική που υπάρχει σε αυτή τη δύσκολη συμφωνία για να υπάρξει αριστερή διακυβέρνηση στη χώρα μας επ’ ωφελεία του λάου».

Η πρόβλεψή του, πάντως, είναι ότι «όσοι έχουν βγει εύκολα και λένε ότι δεν θα ψηφίσουν, πιστεύω ότι μετά από την συζήτηση θα πειστούν ότι είναι προσωπική ευθύνη απέναντι στην ιστορία, τον λαό, την χώρα, να προχωρήσει αυτή η υπόθεση και να μην έχουμε συνθήκες πολιτικής αστάθειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα