Φίλης: Ο κ. Καμμένος έχει ένα πολιτικό ένστικτο- Το μείζον η πολιτική σταθερότητα

09:48 14/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Στη στάση του Πάνου Καμμένου όσον αφορά στη συμφωνία με τα Σκόπια αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα. Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας, «ζητάμε να υπάρξει αυτήν τη στιγμή η μεγαλύτερη πολιτική συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και φυσικά αυτών που

είναι στην κυβέρνηση».

Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία, λέγοντας ότι «δεν ωφελεί την χώρα σήμερα μια κυβερνητική κρίση, όπως αυτήν που θέλει να προκαλέσει η ΝΔ» με την αναμενόμενη να κατατεθεί πρόταση μομφής, αναφέροντας ότι «πρόκειται για κοινοβουλευτικά άσφαιρα τα πυρά της ΝΔ».

«Η κυβέρνηση έχει συνοχή, παρά τις διαφορετικές τοποθετήσεις του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ στηρίζει με όλη την ψυχή του το κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο θα κριθεί και ο ίδιος με την ψήφο του στη Βουλή. Οι δηλώσεις έχουν την πολιτική τους βαρύτητα, όμως σημασία έχει η ψήφος στη Βουλή» επεσήμανε ο Νίκος Φίλης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την πιθανότητα παρά όσα έχει πει ο Πάνος Καμμένος να στηρίξει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, ο Νίκος Φίλης απάντησε «δεν πρέπει να προκαταλάβουμε τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Καμμένος έχει ένα πολιτικό ένστικτο και το μείζον που έχουμε μπροστά μας είναι η πολιτική σταθερότητα. Όλοι πρέπει να δείξουμε μια υπεύθυνη στάση», προσθέτοντας «αυτό που λέω είναι ότι δεν θα προκαλέσει πολιτική αστάθεια και κυβερνητική κρίση ο Πάνος Καμμένος».

Ο κ. Φίλης επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για διαφορετικές απόψεις στο κόμμα, σημειώνοντας ότι «οι ακροδεξιοί και οι καθαρόαιμοι δεξιοί έχουν μια αναχρονιστική, εθνικόφρονα αντίληψη», ενώ ερωτηθείς σχετικά συμπλήρωσε ότι αυτοί «σε μεγάλο βαθμό έχουν σχέση με τις αντιλήψεις στο κόμμα των ΑΝΕΛ, όμως είναι άλλο πράγμα να έχεις ένα κόμμα όπως η ΝΔ, με πολλά κεφάλια που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, άλλο να έχεις έναν κυβερνητικό εταίρο που έχει την άποψη του».

The post Φίλης: Ο κ. Καμμένος έχει ένα πολιτικό ένστικτο- Το μείζον η πολιτική σταθερότητα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα