Φίλης για Ελληνικό: Δεν καθυστερεί εξαιτίας της δικής μας κυβέρνησης – Η επένδυση πρέπει να γίνει (ΒΙΝΤΕΟ)

13:48 2/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Νίκος Φίλης και ο Δημήτρης Σταμάτης, αντιπροσωπεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αντίστοιχα, σχετικά με την οικονομία και το Ελληνικό.

Όσον αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό, ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι «προφανώς η επένδυση πρέπει να γίνει», επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως τα όποια αρχαιολογικά στοιχεία υπάρχουν στην περιοχή

δεν θα καταστραφούν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε «εμπιστευόμαστε την κρίση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για το Ελληνικό», ενώ υποστήριξε πως η αναγκαία αυτή επένδυση – όπως χαρακτηριστικά είπε – δεν καθυστερεί εξαιτίας αυτής της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης, σχολίασε πως «η “καραμέλα” ότι “φταίνε οι προηγούμενοι” δεν έχει λογική βάση», και έθεσε το ερώτημα «αν (στον ΣΥΡΙΖΑ) λένε ότι η σύμβαση δεν ήταν καλή, γιατί δεν τη διόρθωσαν;».

Με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο Νίκος Φίλης παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ορισμένα σκληρά μέτρα μπροστά μας», τα οποία όμως χαρακτήρισε αναγκαία για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος (3,5%). «Έχει να κάνει με ποιο ρυθμό θα επιστρέψει η οικονομία στην ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για εκλογές στην Ελλάδα το 2019, ο κ. Φίλης αρκέστηκε να σχολιάσει πως «είπε το αυτονόητο».

Keywords
Τυχαία Θέματα