Φίλης: Δεν είναι αμαρτία μια μέρα να μην ξεκινά με πρωινή προσευχή (BINTEO)

16:37 14/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Οι προσευχές και οι μαθητικές παρελάσεις μπήκαν στο στόχαστρο του υπουργού Παιδείας στη διάρκεια της επίσκεψης του στο δημοτικό σχολείο της Ξυλοκέριζας στην Κορινθία.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας για την πρωινή προσευχή στα σχολεία είπε: «Θέλουμε τα παιδιά να είναι πιο ελεύθερα, και κυρίως δείχνουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς. Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Υπάρχουν

τόσοι άλλοι τρόποι γνωστοί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που ξεκινάει το σχολείο με τις ανακοινώσεις με μια αναφορά σε μια επέτειο της ημέρας και πολλά πράγματα. Αλλά επαναλαμβάνω δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία και εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό»

Στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στο θέμα των παρελάσεων επισημαίνοντας: «Δεν ξέρω τι προσφέρει από εκεί και πέρα ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης». Βέβαια διευκρίνισε πως εναπόκειται στο κάθε σχολείο το τι θα πράξει και πως την απόφαση αυτή το υπουργείο θα τη σεβαστεί.

Ο Δήμαρχος Κορίνθου από την πλευρά του απαντώντας στον υπουργό, είπε πως υπάρχει περίπτωση να προκληθούν κοινωνικές αντιδράσεις στο θέμα της προσευχής και μπορεί να προκληθεί διχασμός στην κοινωνία.

Πηγή: korinthostv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα