«Φαρμάκι» στάζει ο γερμανικός Τύπος: «Φίμωτρο» και Graccident

01:39 9/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Mια ανάσα πριν τη μεγάλη «μάχη» της ελληνικής κυβέρνησης και ο γερμανικός τύπο μας δείχνει τα δόντια του για τα καλά.

Η Deutsche Welle αναδημοσιεύει κείμενα γερμανικών εφημερίδων όπως η Neue Osnabrücker Zeitung η οποία επικρίνει την στρατηγική της κυβέρνησης.

«Τουλάχιστον μια καλή είδηση από την Αθήνα. Ο πρωθυπουργός βάζει… φίμωτρο στον

υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ακόμα και για τα δεδομένα του λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός φαίνεται ότι το…παράκανε με συνέπεια οι ευρωπαίοι εταίροι να κουραστούν με τα ελληνικά τρικ και να αφήνουν την Αθήνα να εκτίθεται.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πια ευπρόσδεκτος στην Ευρώπη» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα.

Την ίδια ώρα η Badische Zeitung σημειώνει ότι «Την Δευτέρα στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών καλούνται να συζητήσουν για την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα στοιχεία. Πολλοί παρατηρητές θεωρούν κατά συνέπεια πιθανότερο από ένα Grexit ένα Graccident, δηλαδή μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ως αποτέλεσμα ατυχήματος».

«Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ενός Έλληνα πελάτη τράπεζας και της ΕΚΤ;» διερωτάται η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Βαρέλι χωρίς πάτο οι ελληνικές τράπεζες».

Και συνεχίζει με νέο άρθρο:

«Για να τελειώσει αυτό το θρίλερ ίσως θα έπρεπε, έτσι για αλλαγή, ένας από τους ευρωπαίους πολιτικούς που ασχολούνται με την στήριξη της Ελλάδας να πει ανοιχτά τι θέλει η Αθήνα: Να δαπανά, χωρίς όρους, χρήματα άλλων χωρών. Όποιος συμφωνεί με τη θέση αυτή πρέπει να το πει στους ψηφοφόρους του. Όποιος όμως θέλει να επικρατήσει η πολιτική και οικονομική σύνεση, η κοινή λογική, αλλά και το Δίκαιο, θα πρέπει να βρει το θάρρος και να κλείσει την στρόφιγγα στην Αθήνα».

Η γερμανική πένα φαίνεται να μας προϊδεάζει για το σκληρό πόκερ που θα παιχτεί στο Eurogroup με φόντο τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για δημοψήφισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα