Φάμελλος: Η κυβέρνηση Τσίπρα χαίρει υγείας – Κάποιοι στην Ευρώπη θα ήθελαν να την αρρωστήσουν

15:19 9/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, σημειώνει: «Το 2017; Για την κυβέρνηση Τσίπρα και την Ελλάδα θα είναι η χρονιά της καθοριστικής στροφής. Θα αφήσουμε πίσω μας τα μέτρα λιτότητας και θα μπορέσουμε, επιτέλους, να αρχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που εμείς σκοπεύουμε να κάνουμε».

Και συμπληρώνει:

«Η κυβέρνησή μας και η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία διέρχονται από μια φάση ηρεμίας. Η κυβέρνηση Τσίπρα χαίρει υγείας- είναι κάποιοι στην Ευρώπη που θα ήθελαν να την κάνουν να αρρωστήσει».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, «η κεντροδεξιά των χριστιανοδημοκρατών, η οποία εφαρμόζει εντελώς διαφορετική πολιτική, αντιτάσσεται σε εκείνη της ελληνικής κυβέρνησης, από τη στιγμή που στηρίζουν ένα νεοφιλελευθερισμό ο οποίος ευνοεί μόνον τους ισχυρούς». Εξηγεί, δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί έναν άλλο δρόμο, «εκείνον που οδηγεί στην επανένωση μιας Ευρώπης, η οποία σήμερα είναι ιδιαίτερα διχασμένη».

«Αναπτύσσουμε διάλογο με όλους, σοσιαλδημοκράτες και δημοκράτες γενικότερα», τονίζει ο Σ. Φάμελλος, σύμφωνα με τον οποίο «η συμμαχία επί βασικών αξιών, όπως είναι η αλληλεγγύη και η ελευθερία, μπορεί να γεννηθεί από την κοινωνία, και όχι αναγκαστικά από τα κόμματα», ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά ο δημαγωγικός λαϊκισμός και η άκρα δεξιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα