Εξαφανίστηκε αεροσκάφος της EgyptΑir – Εικασίες για συντριβή νότια της Καρπάθου (ΒΙΝΤΕΟ)

12:59 19/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Με προορισμό το Κάιρο είχε απογειωθεί από το Παρίσι η πτήση της EgyptΑir MS804 με 66 επιβαίνοντες, 56 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά, και 10 μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 30 είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και 15 Γάλλοι. Αναλυτικά:

the passengers' nationalities are as follows:
– 15 French
– 30 Egyptian
– 1 British
– 1 Belgium
– 2 Iraqis
– 1 Kuwaiti
– 1 Saudi

— EGYPTAIR (@EGYPTAIR) May 19, 2016

– 1 Sudanese
– 1 Chadian
– 1 Portuguese
– 1 Algerian
– 1 Canadian

EGYPTAIR (@EGYPTAIR) May 19, 2016

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας Airbus όπως και τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου δεν αποκλείεται τρομοκρατικό χτύπημα. Στο μεταξύ όπως δήλωσε πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου.

«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ…συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.

Σαράντα λεπτά μετά, το στίγμα του αεροπλάνου εξαφανίστηκε ενώ πετούσε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου για 16 χλμ. και πρόκειται για αεροσκάφος A320. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 04.26 τοπική ώρα (05.26 ώρα Ελλάδος).

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο εκτιμούν ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί στη θάλασσα.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Ahram» της Αιγύπτου, αναφέρει ότι ο πιλότος δεν έκανε κάποια κλήση έκτακτης ανάγκης, πριν από την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία επικοινωνία έγινε 10 λεπτά πριν από την εξαφάνισή του από τα ραντάρ.

Αξιωματούχος του γαλλικού αεροδρομίου από το οποίο απογειώθηκε το αεροσκάφος: «Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε αυτή την ώρα» τόνισε.

Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διατεθεί ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος κι επιπλέον έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα S-70 στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

Η Γαλλία «δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο» μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptΑir και θα συνεργασθεί στενά» με την Αίγυπτο για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος, ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα