Έτσι έμοιαζε στ΄αλήθεια ο Χριστός;

13:58 15/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση εγκληματιών, ένας πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων, κατάφερε να «αναπλάσει» το πρόσωπο ενός Ιουδαίου που ζούσε στην περιοχή της Γαλιλαίας, στο βόρειο Ισραήλ, την ίδια εποχή με τον Ιησού.

Ο Δρ. Neave υπογράμμισε ότι το πορτραίτο που δημιούργησε δεν απεικονίζει τον Χριστό, ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο πορτραίτο βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην

αλήθεια από τις μέχρι σήμερα απεικονίσεις του Θεανθρώπου, που τον παρουσίαζαν ως λευκό με καστανόξανθα μαλλιά και γαλανά μάτια.

Ο άνδρας που σχεδίασε ο Δρ. Richard Neave έχει πλατύ πρόσωπο, σκούρα μάτια, πυκνό μούσι και κοντά σγουρά μαλλιά, ενώ και το δέρμα του είναι αρκετά σκούρο.

Η τεχνική που χρησιμοποίησε ονομάζεται εγκληματολογική ανθρωπολογία, στηρίχτηκε όμως και σε πληροφορίες που άντλησε από τη Βίβλο, καθώς και σε επιστημονική εξέταση δειγμάτων από κρανία ανδρών που ανήκαν στη Σημιτική φυλή, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Popular Mechanics.

Keywords
Τυχαία Θέματα