ΕΡΤ: Από τη Μαρία Χούκλη στη Δώρα Αναγνωστοπούλου

20:58 19/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Πάνω από ένα χρόνο συζητούσαν στην ΕΡΤ ονόματα, τα οποία θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Πάνο Χαρίτο στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων.

Η υπόθεση προκάλεσε τη σκαιότατη απόλυση, με δικαστικό κλητήρα, του γενικού διευθυντή Ειδήσεων Σταύρου Καπάκου, ο οποίος έφυγε αφήνοντας βαριά υπονοούμενα για τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη.

Η σύγκρουσή τους αφορούσε το σύνολο των αρμοδιοτήτων του πρώτου, τις οποίες αμφισβητούσε ο δεύτερος. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η διαφωνία

στο πρόσωπο που έπρεπε να παρουσιάζει τις ειδήσεις: η Σταυρούλα Χριστοφιλέα (εισήγηση Καπάκου) ή η Δώρα Αναγνωστοπούλου (θέση Ταγματάρχη).

Τελικά, επελέγη η λύση της τοποθέτησης του Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος άφησε στα χέρια της Κατερίνας Ακριβοπούλου την παρουσίαση της καθημερινής απογευματινής εκπομπής «Αίθουσα Σύνταξης».

Η σολομώντια λύση δεν έσωσε, τελικά, τον Λάμπη Ταγματάρχη από την οργή των συντρόφων του Σταύρου Καπάκου (Νίκου Βούτση, Νίκου Φίλη και Πάνου Σκουρλέτη), αλλά και του Νίκου Παππά που δεν τον περιέβαλε ποτέ με ζεστά συναισθήματα. Λίγους μήνες αργότερα απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Και εκεί που φαινόταν ότι θα συνέχιζε κανονικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι εξελίξεις πήραν διαφορετική τροχιά. Οι νέοι διοικούντες την κρατική τηλεόραση άρχισαν να κάνουν διάφορες σκέψεις, με κοινό παρονομαστή την εξεύρεση άλλου «βαρύτερου» ονόματος.

Ωστόσο, μετά και την άρνηση της Μαρίας Χούκλη -στην οποία επένδυαν- και την έλευση του Σεπτεμβρίου, κατάλαβαν ότι δεν θα καταφέρουν να πείσουν κάποιο φτασμένο παρουσιαστή να ρισκάρει τη φήμη του σε συνθήκες ακραίας κομματοκρατοτίας.

Έτσι, ανέκρουσαν πρύμναν και επέλεξαν να κρατήσουν τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, η οποία δοκιμαζόταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι φρέσκια, σοβαρή και δεν έχει σκελετούς στη ντουλάπα. Βεβαίως, είναι άπειρη, αλλά η εμπειρία αποκτάται στον τηλεοπτικό αέρα.

Keywords
Αναζητήσεις
ειδήσεις ερτ δώρα αναγνωστοπούλου φωτογραφίες
Τυχαία Θέματα