Ερντογάν: Σεβόμαστε τη Λωζάννη, υπάρχει πρόβλημα με τη Θράκη

10:30 10/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν ρίχνει τους τόνους ο Ταγίπ Ερντογάν ακόμη και μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα, καθώς σε συνέντευξή του στο “Βημα της Κυριακής” αναδεικνύει τη μειονότητα σε μείζον θέμα, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στο Αιγαίο και θεωρεί τους Τουρκοκύπριους συνιδιοκτήτες της Κύπρου.

«Η

οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών δεν είναι το μοναδικό θέμα που προκύπτει στο Αιγαίο», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος στις δηλώσεις του στην εφημερίδα ενώ σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν πολλά ζητήματα προς επίλυση ανάμεσα στις δύο παραλιακές χώρες του Αιγαίου. Όπως τόνισε αυτά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με μια προσέγγιση που να λαμβάνει τπόψη τα δικαιώματα και τα συμφέροντα και των δύο χωρών.

Σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης ανέφερε ότι η Τουρκία τη σέβεται, αλλά ταυτόχρονα,τόνισε, υπάρχουν προβλήματα με την “τουρκική” μειονότητα της Θράκης. Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε δύο φορές στη συνέντευξή του “τουρκική” τη μουσουλμανική μειονότητα καταδεικνύοντας τις προθέσεις της Τουρκίας για τη Δυτική Θράκη.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ξεκαθαρίζει πως οι Τούρκοι είναι συνιδιοκτήτες και δεν πρόκειται ποτέ να υποβαθμιστούν σε καθεστώς μειονότητας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ το όνειρο των Ελληνοκυπρίων που βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί.

The post Ερντογάν: Σεβόμαστε τη Λωζάννη, υπάρχει πρόβλημα με τη Θράκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα